Instagram


Facebook

Andreas Davidson ny GM för Zeppelins uthyrningsverksamhet i Sverige


2021-03-23

Andreas Davidson har utsetts till ny General Manager för Zeppelin Rental Sverige. Verksamheten står inför en kraftfull expansion.
Bild: Zeppelin Sverige
Andreas Davidson har utsetts till ny General Manager för Zeppelin Rental Sverige. Verksamheten står inför en kraftfull expansion.

Andreas Davidson har utsetts till ny General Manager för Zeppelin Rental Sverige. Verksamheten står inför en kraftfull expansion som innebär ett betydligt bredare maskinutbud och starkare geografisk närvaro under de kommande åren.

Andreas Davidson är 49 år och har lång erfarenhet av uthyrningsverksamhet i Sverige. Han kommer senast från Skanska-koncernen där han de senaste sju åren varit affärsområdeschef för Skanska Rental AB och ansvarat för uthyrning av bland annat tornkranar, bygghissar, kraftförsörjningsanläggningar samt entreprenadmaskiner i södra halvan av Sverige. Innan dess arbetade inom Skanskas inköpsledning i rollen som Logistikchef.


Rental-verksamheten ska växa ordentligt
Den nya rollen som General Manager för Zeppelin Rental tillträdde han 1:a mars.

– Jag känner mig fylld av energi inför mitt nya arbete. Jag gillar kombinationen att få jobba med två stora och starka varumärken som Zeppelin och Caterpillar. Zeppelin Group har höga ambitioner och vi siktar på att vara en av ledarna i den svenska marknaden, inte bara gällande omsättning, produkt- och tjänsteutbud utan även genom kompetens- och kunskapsinnehåll. Zeppelin Rental Tyskland ligger mycket långt framme i sina kunderbjudanden och har även ett mycket högt tekniskt innehåll i dessa. Vi ser fram emot att låta kunder på den svenska marknaden ta del av det, berättar Andreas Davidson.


Bredare maskinutbud och fler orter
Den närmaste tiden innebär att sortimentet ska breddas och närvaron ska öka.

– Vi lanserar ett större maskinutbud jämfört med idag. Under 2021 ökar vi utbudet av grävmaskiner, dumprar, hjullastare, hjulgrävare och bandschaktare – från det tyngre segmentet ner till de mindre anläggningsmaskinerna. Parallellt med detta breddar vi även vårt utbud till nya produktområden. Det gör vi för att komplettera kundernas behov runt de större maskinerna och samtidigt för att utveckla nya marknader.

– Förutom att vi växer med fler maskiner och nya produktgrupper utökar vi oss geografiskt. Vi kommer att öppna flera verksamheter det närmaste året. Vårt fokus under 2021 är Stockholm, Göteborg och Malmö för att sedan successivt fortsätta med fler etableringar. Vi ska marknadsföra Zeppelin Rental som ett starkt varumärke i Sverige.


Lösningar och kompetens
Erfarenheten från sina tidigare uppdrag inom maskinuthyrning och logistik tar han med sig.

– Det handlar inte bara om att hyra ut och leverera en maskin utan affären är betydligt större än så. Det handlar om allt från kundservice, underhåll, pålitliga leveranser till kringtjänster och lösningar anpassade för att våra kunders projekt ska löpa bekymmersfritt, tryggt och säkert, berättar Andreas.

– För att klara våra mål rekryterar vi successivt för att bli fler medarbetare. Vi söker efter de bästa medarbetarna som verkligen gör allt för sina kunder. Våra medarbetare är entreprenörer som stimuleras av att vara en del av en helt unik resa i att bygga ett väldigt framgångsrikt företag.


Stort sportintresse
Det är inte bara uthyrning av maskiner som räknas. Andreas Davidsson bor i Borås tillsammans med fru tre barn. En stor del av fritiden går åt barnens idrottande och själv motionerar han gärna med längdåkning som största intresse. Till exempel har Andreas genomfört inte mindre än åtta Vasalopp med bästa placering som 735:a.Källa: Zeppelin Sverige


Skriv ut
Mest lästalillevrå

Hogia

Göteborgs hamamrservice

Unica Media AB © 2018
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se