Instagram


Facebook

Byggstart för Sveriges största forskningsanläggning för el- och laddfordon


2021-06-18

Visionsbild över SEEL – Swedish Electric Transport Laboratory (bilden är en illustration).
Bild: Ratos
Visionsbild över SEEL – Swedish Electric Transport Laboratory (bilden är en illustration).

I våras startade samarbetet mellan Vestia och Castellum för projekt SEEL och nu är även kontraktet som möjliggör byggstart signerat av båda parter. Entreprenadkostnaden är på cirka 200 miljoner kronor exklusive tillkommande kostnader för verksamhetsspecifika installationer.

– SEEL är ett prestigeprojekt och jag är mycket stolt över att Vestia fått kundens förtroende att uppföra denna framtidsanläggning med fokus på elektromobilitet. Detta stärker Vestias position som regionens ledande entreprenör inom partnering och samverkansprojekt, säger Christian Johansson Gebauer, Styrelseordförande i Vestia Construction Group och Affärsområdeschef på Ratos.

Projektet avser en byggnation av Sveriges största forskningsanläggning för el- och laddfordon och anläggningen kommer att uppföras intill Säves gamla flygplats. Byggnaden består av sammanlagt cirka 15 000 kvadratmeter – en laboratoriedel och en kontorsdel.

– Vi är mycket stolta över att få förnyat förtroende av Castellum genom att bli utsedda som totalentreprenör för projektet SEEL. Det är ett viktigt profilprojekt för alla inblandade parter och även för staden Göteborg. Därför känns det mycket spännande att vara med på resan att utveckla en fastighet som ska bidra till omställningen mot en mer hållbar transportsektor, säger Christian Wieland, VD för Vestia Construction Group AB.


Källa: Ratos


Skriv ut
Mest lästalillevrå

Hogia

Provia


Kalmar-kylarrenovering
Unica Media AB © 2018
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se