Instagram


Facebook

Doosan maskin prisad för lägsta ägandekostnad för tredje året i rad


2020-05-05

Doosan DX300LC-7, efterföljaren till den prisade maskinen Doosan DX300LC-5.
Bild: Maskinia
Doosan DX300LC-7, efterföljaren till den prisade maskinen Doosan DX300LC-5.

Återigen har man utsett Doosans storsäljare DX300LC-5 till den maskin som har de lägsta ägandekostnaderna i klassen! Det är 20 stycken olika utvärderingspunkter som mätts under en 5-års period för att kora den maskin som har den lägsta totala kostnaden för sin ägare.

Det är det världsledande företaget inom mätning, data och programvara inom entreprenadsektorn, EquipmentWatch, som årligen utser de entreprenadmaskiner som har de totalt lägsta ägandekostnaderna, Lowest Cost Award. Man mäter av 20 stycken olika utvärderingspunkter under en period av fem år, detta sammanställs sedan och man korar de entreprenadmaskiner som får de lägsta kostnaderna.

Doosans populära 30-tons bandgrävare har nu återigen tagit hem första platsen i mellan-kategorin för bandgrävare. Det är för tredje året i rad som maskinen får utmärkelsen. Det är ett flertal faktorer som lett fram till att maskinen blir klassvinnare, bland annat nämns ny motor med en genomsnittlig minskning av bränsleförbrukningen på 10 procent, större kontroll för föraren om dess körning och förbrukning, effektivare luftfilter som ger längre serviceintervall, bättre slitdelar med mera.

Man nämner även Doosans telematiksystem, DoosanConnect, som ger maskinägaren full kontroll och övervakning över sin maskin och maskinflotta. Systemet är standard i alla Doosans maskiner över 14 ton och erbjuder ägaren information från sina maskiner i form av position, användning, prestanda, förbrukning och underhåll.

– Att vår Doosan DX300LC-5 återigen tar hem utmärkelsen visar vilken fantastisk maskin detta är! Kombinationerna av Doosans egna bränslesnåla motor, hög kvalité på maskinen såväl som dess komponenter med bra priser på reserv- och slitdelar är ett vinnande koncept. Det borgar i sin tur för en hög produktivitet och driftsäkerhet som tillsammans med låga driftskostnader ger en maskin som blir klassvinnare, säger Carl-Johan Sunnerfjord, försäljningschef för Doosan i Sverige.

Doosan DX300LC-5 har nu ersatts av uppföljaren DX300LC-7. I 7-serien har man vidareutvecklat maskinen med bland annat ny Steg V-motor med ännu lägre bränsleförbrukning, uppgraderad förarmiljö och effektivare säkerhetsfunktioner.Källa: Maskinia


Skriv ut
Mest lästaLundaman

lillevrå


Hullert
Unica Media AB © 2018
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se