Instagram


Facebook

Assemblin Norge stärker sin position i Østlandet, nordväst om Oslo


2021-05-06

Håkon Albjerk, chef på Hemsedals VVS, och Torkil Skancke-Hansson, vd och chef för affärsområde Assemblin Norge.
Bild: Assemblin
Håkon Albjerk, chef på Hemsedals VVS, och Torkil Skancke-Hansson, vd och chef för affärsområde Assemblin Norge.

Assemblin Norge stärker sin position i Østlandet (Viken Fylke) genom förvärv av värme- och sanitetbolaget Hemsedal VVS AS. Verksamheten har 12 medarbetare och en årsomsättning på cirka 35 miljoner norska kronor.

Hemsedal VVS AS, som grundades 2000, är ett väl etablerat installationsbolag som levererar vatten, värme och energi. Hemsedal VVS erbjuder både entreprenadprojekt och serviceuppdrag och har specialiserat sig på fritidshus. Bland kunderna märks olika byggentreprenörer samt stugleverantörer.

– Assemblin har en stark marknadsposition i och söder om Oslo, men satsar sedan 2019 också på en ökad närvaro norr om Oslo. Förvärvet av Hemsedal VVS passar därför mycket bra i vår tillväxtstrategi. Det är ett välskött och lönsamt bolag med en kultur som liknar vår. Deras marknadsförutsättningar skiljer sig från den konjunkturkänsligare Oslomarknaden vilket också ger oss ökad stabilitet. Detta förvärv kommer att stärka oss såväl kompetensmässigt som finansiellt, säger Torkil Skancke-Hansson, vd och chef för affärsområde Assemblin Norge.

– Med en stark aktör som Assemblin i ryggen får vi större spelrum och helt andra möjligheter att åta oss större projekt. Vi är övertygade om att Assemblin blir en positiv och trygg ägare som tillför oss kompetens och utvecklingsmöjligheter som vi saknar idag, säger Håkon Albjerk, chef på Hemsedals VVS.


Källa: Assemblin


Tipsa en vn Skriv ut




Mest lästa











lillevrå

L5navigation

Onninen

Allu

modul-system

Byggval






Industrinät
Unica Media AB © 2018
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se