Instagram


Facebook

Bygge påbörjades utan startbesked – Region Kronoberg får betala sanktionsavgift


2020-02-12

Vid ombyggnationen av lasarettet i Ljungby har moduler satts upp som används som jourrum för läkare. På grund av ett mänskligt misstag hölls inget tekniskt samråd och Region Kronoberg hade inte fått något startbesked innan bygget påbörjades.

Region Kronoberg upptäckte missen och stoppade bygget i slutet av november 2019. Ett tekniskt samråd bokades in med kommunen och Region Kronoberg fick startbesked för bygget den 20 december 2019 då arbetet återupptogs.

– Det gick helt enkelt lite fort i samband med att leveranserna aviserades. Det blev bråttom med att få igång markarbeten och startbeskedet glömdes bort. Det är ett mänskligt misstag, startbesked är ett lagkrav i samtliga byggprojekt och är inget okänt av projektledarna, säger Patrik Hjelm, fastighetschef i Region Kronoberg.

Ljungby kommuns miljö- och byggnämnd har nu dömt ut en byggsanktionsavgift på 58 358 kronor eftersom bygget startade utan startbesked.

– Vi accepterar byggsanktionsavgiften utan ytterligare prövning. Vi har gjort fel och miljö- och byggnämnden i Ljungby följer enbart plan- och bygglagen där sanktionsavgifternas storlek är fastställd, säger Patrik Hjelm.Källa: Region Kronoberg


Skriv ut
Mest lästaUnica Media AB © 2018
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se