Instagram


Facebook

Cramos VD och koncernchef blir medlem i ledningsgruppen i den kombinerade Boels- och Cramo koncernen


2020-02-18

Bild: Cramo

Boels Topholding B.V. slutförde den 6 februari 2020 anbudserbjudandet för Cramo. Från och med detta datum är Cramo officiellt en del av Boels gruppering av företag. Boels har meddelat att man har för avsikt att förvärva samtliga aktier i Cramo och att få Cramo att ansöka om avnotering av aktier från Nasdaq Helsinki Ltd så snart som det är praktiskt genomförbart och möjligt enligt gällande lagar.

Boels förvärv av aktier i Cramo kommer att leda till vissa förändringar i styrningen av Cramo. Boels har föreslagit vissa förändringar gällande sammansättningen av styrelsen för Cramo och föreslår även vissa förändringar av ledningsgruppen för den kombinerade Boels-Cramo koncernen.

Leif Gustafsson, VD och koncernchef för Cramo, kommer att fortsätta i sin nuvarande roll tills avnoteringen av Cramo från den officiella listan på Nasdaq Helsinki Ltd är klar. Han kommer parallellt att påbörja arbetet i sin nya roll som medlem i ledningsgruppen för Boels-Cramo organisationen från och med den 15 april 2020.

Så snart som det är praktiskt genomförbart och möjligt enligt gällande lagar kommer Boels-Cramo-organisationen att delas in i två huvudsakliga affärsområden – Centraleuropa, som leds av Pierre Boels som VD och Norra Europa som kommer att ledas av Leif Gustafsson som VD.

– Jag är mycket glad över att välkomna Leif som medlem i ledningsgruppen och som VD för Norra Europa. Leifs stora erfarenhet av att leda organisationer under förändring och generera tillväxt i en internationell miljö är avgörande faktorer för att genomföra vår strategi och framgångsrikt implementera framtida verksamhet. Jag är mer än övertygad om att verksamheten i Norra Europa kommer att fortsätta att frodas under hans ledarskap, säger Pierre Boels, VD och koncernchef för Boels Rental.

Varumärket Cramo i Centraleuropa kommer så snart som möjligt och när det är praktiskt möjligt enligt gällande lagar att integreras i varumärket Boels Rental, medan Norra Europa kommer att fortsätta att verka under varumärket Cramo.

– Cramo är en ledande leverantör av tjänster för utrustning i Norra Europa och en föregångare inom hållbarhet och digital innovation i uthyrningsbranschen. Med våra innovativa lösningar, digitala erbjudande och skickliga medarbetare är vi väl positionerade för att fånga de möjligheter som uppstår under förändrade marknadsförhållanden och kundbehov. Vi ger oss nu ut på en ny resa och jag kunde inte vara mer exalterad över att ta Cramo till nästa nivå som en del av Boels-Cramo-koncernen, säger vd och koncernchef för Cramo Group, Leif Gustafsson.



Källa: Cramo


Tipsa en vn Skriv ut




Mest lästa











lillevrå

L5navigation

Onninen

Allu

modul-system

Byggval






Industrinät
Unica Media AB © 2018
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se