Instagram


Facebook

Engcons automatiska snabbfästen underlättar grävmaskinisternas vardag: “Alla borde ha det”


2020-06-05

EC-Oil som standard.
Bild: Engcon
EC-Oil som standard.

EC-Oil, Engcons automatiska snabbfästessystem, i kombination med en tiltrotator och hydrauliska verktyg gör enorm skillnad för grävmaskinistens vardag, men också för grävbranschen i stort i form av ökad lönsamhet, effektivitet och säkerhet. Fördelarna är så starka att Engcon valt att göra EC-Oil tillgängligt för så många som möjligt, genom att erbjuda det helt kostnadsfritt.

Automatiskt snabbfästessystem för att koppla hydrauliska redskap på grävmaskiner utan att lämna hytten, blir allt mer vanligt förekommande. Vilket innebär att redskapet, hydrauliken, el- och centralsmörjning kopplas automatiskt. Efter att ha kopplat tiltrotatorn kan föraren precis lika smidigt koppla hydrauliska redskap direkt under tiltrotatorn. Grävmaskinistens vardag underlättas och utvecklas enormt med ett automatiskt snabbfästessystem i kombination med tiltrotator och hydrauliska verktyg. Kombinationen gör att entreprenören blir mer flexibel, ännu effektivare och ökar säkerheten. 

Engcon förordar att entreprenörerna ska arbeta med produkter som är utvecklade för att fungera optimalt tillsammans med varandra. För att fler grävmaskinister ska få ta del av smart grävande har Engcon valt att erbjuda sitt automatiska snabbfästessystem EC-Oil helt kostnadsfritt, vid beställning av kombinationen tiltrotator, Q-Safe redskapsfäste samt Engcons styrsystem DC2.

– Självklart vill vi öka säkerheten, lönsamheten och effektiviteten för världens grävmaskinister, därför har vi valt att göra vårt automatiska snabbfästessystem, EC-Oil, helt kostnadsfritt. Kort sagt: vi vill erbjuda alla grävmaskinister modern teknik som underlättar deras vardag, gör att de kan genomföra fler jobb på kortare tid och dessutom tjäna mer pengar, säger Stig Engström, ägare och grundare av Engcon, och fortsätter:

– Vi vill inte att kostnaden för att investera i EC-Oil ska vara ett hinder för våra slutkunder, därför tog vi detta lite smått unika beslut att erbjuda vårt automatiska snabbfäste kostnadsfritt. Såklart givet att kunden köper Engcons system – det ska löna sig att välja Engcon!

Med ett automatiskt snabbfästessystem sitter grävmaskinisten kvar i hytten och kopplar automatiskt sin tiltrotator eller andra hydrauliska redskap till maskinfästet. 


Säkert och tidsbesparande för grävmaskinisten

Engcons automatiska snabbfästessystem är tidsbesparande och säkert, eftersom föraren slipper hoppa in och ur hytten för att krångla med manuella, trycksatta och ofta skitiga hydraulkopplingar.

– Beroende på vilken typ av arbete som genomförs kan tidsbesparingen bli upp till en timme per dag. Ett traditionellt byte kan ta upp till 3-4 minuter medan att koppla ett hydrauliskt verktyg med EC-Oil endast tar tio sekunder. Det underlättar grävmaskinisternas arbete och gör grävmaskinerna ännu lönsammare, avslutar Stig Engström.


Fakta:
Engcons unika beslut att göra EC-Oil till ett kostnadsfritt tillval gäller över hela världen. Förutom att EC-Oil ingår som kostnadsfri standard på Engcons snabbfästen och överdelen på tiltrotatorerna med fästestypen Q-Safe så ingår EC-Oil också alltid kostnadsfritt på alla Engcons hydrauliska redskap så som gripar, markvibratorer, gaffelställ och sopvalsar med fästestypen S45-S80. I de fall kunderna väljer att köpa ett hydrauliskt verktyg i samma affär som fäste och tiltrotator ingår även EC-Oil kostnadsfritt i tiltrotatorns undre fäste.



Källa: Engcon


Tipsa en vn Skriv ut




Mest lästa











lillevrå

L5navigation

Onninen

Allu

modul-system

Byggval






Industrinät
Unica Media AB © 2018
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se