Instagram


Facebook

Hammarviken förvärvar anläggningsföretaget BESAB


2021-04-09

Bild: Hammarviken

Sofia Regestad, VD för Hammarviken Företagsutveckling AB.
Bild: Hammarviken
Sofia Regestad, VD för Hammarviken Företagsutveckling AB.

Christian Kleen, VD BESAB.
Bild: BESAB
Christian Kleen, VD BESAB.

I veckan blev det klart att företagsgruppen Hammarviken går in som majoritetsägare i det väletablerade anläggningsföretaget BESAB.

BESAB är ett av Sveriges ledande bolag inom berg-, betong- och grundarbeten. Med mångårig erfarenhet inom avancerade arbeten har bolaget blivit en välkänd specialist inom sin bransch och tillsammans med Hammarviken siktar man nu på att bli en mer heltäckande leverantör av tjänster inom berg, betong och grund. Det Göteborgsbaserade BESAB grundades 1956 och har sedan dess varit ett självständigt, oberoende och familj-/personalägt bolag. De har sin huvudsakliga verksamhet i Sverige men också i mindre omfattning i grannländerna. Bolaget omsätter ca 500 mkr och har närmare 180 anställda.

Hammarviken utökar i samband med förvärvet sin verksamhet inom bygg- och anläggningsbranschen. Inom detta affärsområde ingår sedan tidigare SafetyRespect (fallskydd), Uperio Kran (byggkranar) och Hällingsjö Hus (småhustillverkning).

– BESAB är ett fantastiskt fint bolag med en intressant position och spännande nisch. Vi har följt BESAB i många år och har på senare tid lärt känna företaget ordentligt. Hammarviken och BESAB passar bra tillsammans med lika syn på värdegrunder och delat intresse kring innovation och affärsutveckling. Hammarviken kommer tillsammans med tidigare ägare och ledning i BESAB, att fortsätta utveckla bolaget i kompanjonskap, säger Sofia Regestad, VD för Hammarviken Företagsutveckling AB.

– Genom att tillföra en industriell långsiktig huvudägare som Hammarviken möjliggör detta en ökad utvecklingstakt av vår verksamhet samtidigt som vi påskyndar generationsväxlingen och bibehåller ledningens aktiva ägande. BESAB har 65 års erfarenhet som specialister inom berg, betong och grund. Att tillsammans med Hammarviken och vår fantastiska personal förädla BESAB ytterligare kommer innebära många fördelar för våra kunder och anställda, säger Christian Kleen, VD BESAB.


Källa: Hammarviken

Tipsa en vn Skriv ut




Mest lästa











lillevrå

L5navigation

Onninen

Allu

modul-system

Byggval






Industrinät
Unica Media AB © 2018
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se