Instagram


Facebook

Jörgen Staflund blir Cementas nya fabrikschef i Skövde


2020-11-26

Jörgen Staflund, tillträdande fabrikschef Cementa Skövde.
Bild: Cementa
Jörgen Staflund, tillträdande fabrikschef Cementa Skövde.

Matilda Hoffstedt, som har utsetts till Manager Technical Supportinom HeidelbergCement-koncernen.
Bild: Alexander Arnholm
Matilda Hoffstedt, som har utsetts till Manager Technical Supportinom HeidelbergCement-koncernen.

Med start den 1 januari 2021 tar Jörgen Staflund över som chef på Cementas fabrik i Skövde. Jörgen har lång erfarenhet av cementtillverkning framför allt som fabrikschef för Cementa i Degerhamn, men även i rollen som senior teknisk rådgivare i norra Europa.

Jörgen Staflund inledde sitt yrkesliv på Volvo Personvagnar i Skövde för att några år senare, 2001, bli underhållschef på Cementa i Skövde. En roll han hade fram till 2015. Därefter har Jörgen Staflund haft flera tjänster inom HeidelbergCement-koncernen, bland annat som Cementas fabrikschef i Degerhamn under åren 2018 till 2019. Nu närmast har han ansvarat för etableringen av en ny betongfabrik i Norge.

– Det var ett enkelt beslut att tacka ja till tjänsten som fabrikschef i Skövde. Jag har med mig en gedigen erfarenhet av cementtillverkning och att få förtroendet att leda och utveckla verksamheten tillsammans med fabrikens kompetenta personal är en fantastisk möjlighet. Mina absolut viktigaste fokusområden som fabrikschef kommer att vara medarbetarnas hälsa och säkerhet, miljö och produktkvalitet, säger Jörgen Staflund.

Jörgen Staflund efterträder Matilda Hoffstedt som varit fabrikschef i Skövde sedan 2010. Matilda Hoffstedt har utsetts till Manager Technical Supportinom HeidelbergCement-koncernen. Under sin tid som fabrikschef i Skövde har Matilda Hoffstedts hjärtefråga varit att arbeta för ett ansvarsfullt användande av naturresurser:

– I min nya roll på koncernnivå kommer utvecklingen av en hållbar cementtillverkning i Sverige och Norge fortsätta att vara den viktigaste frågan för mig. Jörgen Staflund är helt rätt person att vidareutveckla alla de spännande utvecklingsprojekt för bland annat minskade koldioxidutsläpp, som vi i Skövdefabriken sjösatt och som är i full gång, säger Matilda Hoffstedt.

Jörgen Staflund och Matilda Hoffstedt tillträder båda sina nya roller efter årsskiftet.



Källa: Cementa


Tipsa en vn Skriv ut




Mest lästa











lillevrå

L5navigation

Onninen

Allu

modul-system

Byggval






Industrinät
Unica Media AB © 2018
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se