Instagram


Facebook

Nya materialhanteraren Cat MH3026 erbjuder hög prestanda till lägre kostnader


2021-09-17

Nya materialhanteraren Cat MH3026.
Bild: Zeppelin Sverige AB
Nya materialhanteraren Cat MH3026.

I hytten på nya Cat MH3026.
Bild: Zeppelin Sverige AB
I hytten på nya Cat MH3026.

Den nya materialhanteraren Cat MH3026 är konstruerad för tillförlitlig och effektiv drift i avfalls- och metallåtervinningstillämpningar och har överlägsen prestanda, låga rörelsekostnader samt förbättrad förareffektivitet. Det avancerade elektrohydrauliska systemet optimerar balansen mellan kraft och effektivitet samt förbättrar cykeltider för möjlighet att hantera mer material på samma tid, vilket förbättrar lönsamheten.

De nya materialhanterarna drivs av Cat C7.1-motorer som kan köras på 100 procent HVO eller biodieselbränsle upp till B20. Motorn uppfyller emissionsnormerna enligt EU steg V och det underhållsfria efterbehandlingssystemet sänker rörelsekostnaderna samt maximerar drifttiden. Valet mellan driftlägena Power och Economy finjusterar effektbehovet baserat på uppgift och ger upp till 10 procent lägre bränsleförbrukning än tidigare modeller utan att kompromissa med maskinens prestanda. 

De nya frontlänkagen ger upp till 13 meters räckvidd, så att förarna kan flytta mer material utan att behöva flytta maskinen. MH3026 har även upp till 20 procent högre svängmoment för att flytta mer material på kortare tid. Tunglyftsläget ökar lyftkapaciteten för effektiv hantering av tunga laster. Med SmartBoom (standard) kan bommen röra sig fritt uppåt och nedåt utan att pumpflödet används, så att föraren kan fokusera på gripreglagen, vilket i sin tur ger en mjukare och bränsleeffektivare cykel. En rad tillbehör och nya räckviddsalternativ finns för olika tillämpningar för att öka flexibiliteten. 


Teknik
Standardtekniken som finns i den nya materialhanteraren Cat MH3026 ökar driftsäkerheten. Funktionen E-fence hindrar maskinen från att röra sig utanför de förarinställda parametrarna medan "Cab Avoidance" hjälper föraren att undvika kontakt mellan arbetsredskapet och hytten. Sedan hjälper funktionen förar-ID att förhindra obehörig användning av maskinen genom att kräva en PIN-kod för att starta motorn.

Konstruerad för säker drift
Stora rutor i härdat glas förbättrar sikten och driftsäkerheten i den nya hytten. Höger- och bakåtriktade kameror som standard visar video på den stora pekskärmen i förarhytten för att ytterligare förbättra sikten på arbetsplatsen. Kamerorna kan även uppgraderas till 360 graders sikt. Tjockare, slagtåliga och stötsäkra vindrutor och takfönster som uppfyller kraven i standarderna EN356, P8B och P5A.

En strömställare på marknivå stoppar all bränsletillförsel till motorn och stänger av maskinen. Standardbackventiler för bom- och sticksänkning håller frontlänkaget säkert på plats och förhindrar omvänt oljeflöde vid oväntad förlust av hydraultrycket. Alla punkter för dagligt underhåll nås snabbt från marknivå, medan en ny serviceplattform med steg ger enkel, säker och snabb åtkomst till det övre serviceområdet.


En ny nivå av komfort
Välj mellan Deluxe- och Premium-alternativet för den nya hytten. Det finns även ett alternativ för joystickstyrning, vilket eliminerar rattstången för att avsevärt förbättra sikten framåt, benutrymmet och underlätta instigningen. Den vänstra panelen kan fällas upp för att ytterligare underlätta in- och utstigning ur hytten. Alla reglage är bekvämt placerade framför och inom räckhåll för föraren för att undvika onödiga rörelser.

Du kan smidigt navigera den större högupplösta skärmen på 254 mm med styrhjul. Olika maskinförare kan spara sina specifika inställningar för joystick och driftläge. Maskinen ändrar sedan automatiskt inställningarna baserat på förar-ID:t. MH3026 har en maximal hytthöjd på 5 750 mm för förbättrad sikt vid lastning och materialhantering.


Överlägsen servicevänlighet
Product Linksom standard registrerar viktiga driftdata som plats, drifttid, bränsleförbrukning, produktivitet, tomgångstid, underhållslarm och felkoder. Du får sedan fjärrtillgång till dessa data för en effektivare maskinparkshantering.

Det nya hydrauloljefiltret förbättrar filtreringen och förlänger bytesintervallerna till 3 000 drifttimmar. Det innebär en 50 procent längre livslängd jämfört med tidigare modeller. Nya tömningsfria ventiler håller hydrauloljan ren vid filterbyten. Alla motorfilter har ett synkroniserat underhållsintervall på 1 000 drifttimmar och det nya luftintagsfiltret med förrenare håller i upp till 1 000 timmar samt minskar underhållskraven.

Förarna kan hålla koll på filterlivslängd och underhållsintervall via den högupplösta monitorn i hytten. Den högeffektiva kylfläkten eliminerar behovet av interaktion från förarens sida och har en automatisk omvänd funktion som standard för att hålla motorerna rena och maximera maskinens drifttid. En vibrerande kylskärm (tillval) aktiveras under omvänd fläktdrift för att ytterligare förbättra avlägsnandet av damm och skräp.


Specifikationer för materialhanteraren MH3026

Modell

MH3026

Motor

Cat® C7.1

Nettoeffekt, kW (hk)

128 (171)

Min. arbetsvikt, kg (lb)

26 400 (58 202)

Max. arbetsvikt, kg (lb)

29 200 (64 375)

Maximal räckvidd, mm (fot/tum)

13 000 (42 fot 8 tum)

Maximal lasthöjd, mm (fot/tum)

14 270 (46 fot 10 tum)

Angiven nettoeffekt är den tillgängliga effekten på svänghjulet när motorn är försedd med fläkt på lägsta varvtal, luftintagssystem, avgassystem och generator.


Källa: Zeppelin Sverige AB


Tipsa en vn Skriv ut




Mest lästa











lillevrå

L5navigation

Onninen

Allu

modul-system

Byggval






Industrinät
Unica Media AB © 2018
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se