Instagram


Facebook

Nya projekt för SVEAB Järnväg


2020-09-23

Bild: SVEAB

SVEAB Järnväg har vunnit två nya projekt, ett på en sträcka mellan Herrljunga och Borås och ett i Gävle hamn. Projekten är sammanlagt värda över 50 miljoner kronor.

Det ena projektet omfattar fjärrstyrning och spårbyte på en sträcka mellan Herrljunga och Borås. Hela projektet går ut på att byta signalsystem, räls och slipers på en sträcka på 41 km. SVEAB Järnväg kommer bland annat att lägga nya kabelrännor, sätta flera hundra nya kabelbrunnar samt genomföra plattformsbyten. Anbudssumman är cirka 39 miljoner kronor och beställare är Leonhard Weiss.

– Det här är ett stort och spännande jobb där det händer mycket på kort tid, spårbyten är roliga projekt som verkligen kräver extremt noggrann planering, säger Tommie Taimi, Arbetschef.


Det andra projektet är en ny spåranslutning i Gävle hamn. SVEAB Järnväg genomför markarbeten för elektrifiering och nytt spår i Gävle hamn.
– Utmaningarna i projektet handlar mycket om miljön - i en del av projektet sker arbete i ett gammalt industriområde vilket kräver omfattande provtagning för föroreningar, i en annan del arbetar vi i ett Natura 2000-område, ett skyddat område för att bibehålla biologiskt mångfald, vilket naturligtvis ligger oss varmt om hjärtat och är helt i linje med SVEABs hållbarhetsarbete, säger Frida Tjulin, Arbetschef. 

Anbudssumman i det projektet är cirka 15 miljoner kronor och beställare Infraservice.



Källa: SVEAB


Tipsa en vn Skriv ut




Mest lästa











lillevrå

L5navigation

Onninen

Allu

modul-system

Byggval






Industrinät
Unica Media AB © 2018
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se