Instagram


Facebook

Rototilt breddar QuickChange™ programmet mot kompaktsegmentet


2021-04-13

Rototilt QC45-4 och QC45-5.
Bild: Rototilt
Rototilt QC45-4 och QC45-5.

QC-45 maskinfäste.
Bild: Rototilt
QC-45 maskinfäste.

Rototilts helautomatiska snabbfästessystem QuickChange fortsätter att utvecklas. Rototilt utvidgar sitt erbjudande av nästa generationens snabbfästessystem med ytterligare tre nya storlekar; QC45-4, QC 45-5 och QC60-4 med leveransstart maj 2021.

QuickChange kan nu erbjudas på tiltrotatormodellerna R3 till R8 samt i QuickChange maskinfästen i viktspannet 6 till 32 tons grävmaskiner. Och med den prisbelönta säkerhetslösningen SecureLock™ som standard minskar risken för olyckor i samband med felaktigt kopplat redskapslås tack vare en kontinuerlig övervakning av redskapslåset i maskinfäste och tiltrotator.

– Vi ser ett klart ökat intresse hos användare av kompaktmaskiner att använda helautomatiska snabbfästessystem. Nu kan vi erbjuda senaste tekniken även för dessa maskiner i och med lanseringen av QC45-4 och QC45-5, berättar produktchef Sven-Roger Ekström.

Med Rototilt QuickChange för maskinfästen, tiltrotatorer och redskap kan du genomföra redskapsbyten av hydrauliska och elektroniska redskap utan att lämna hytten. QuickChange baseras på S-standarden som är kompakt och mycket robust. QuickChange ingår i den gemensamma standarden Open-S, som säkerställer kompabilitet mellan olika tillverkare för det hydrauliska gränssnittet mellan maskinfäste, tiltrotator och redskap.

Med Rototilt QuickChange har du möjlighet att snabbt kunna koppla loss tiltrotatorn där uppdraget inte kräver tiltrotatorns funktionalitet. Din grävmaskin blir en fullfjädrad redskapsbärare som gör att du kan utföra jobbet snabbare, smartare och med mer precision.


Källa: Rototilt


Tipsa en vn Skriv ut




Mest lästa











lillevrå

L5navigation

Onninen

Allu

modul-system

Byggval






Industrinät
Unica Media AB © 2018
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se