Instagram


Facebook

Snart får Norrköping nya hyresbostäder


2021-05-05

NCC bygger 54 hyreslägenheter i Norrköping (bilden är en illustration).
Bild: SandellSandberg
NCC bygger 54 hyreslägenheter i Norrköping (bilden är en illustration).

NCC ska på uppdrag av Hyresbostäder i Norrköping AB bygga två sjuvåningshus med totalt 54 hyreslägenheter i östra Norrköping. Uppdraget är en totalentreprenad och ordervärdet uppgår till cirka 85 miljoner kronor.

– Det byggs många nya bostäder i Norrköping men vi ser att efterfrågan fortfarande är stor. Lindö är en ny stadsdel för oss och som inte har så många hyresrätter sen tidigare. Tillsammans med NCC ser vi fram emot att skapa fler attraktiva bostäder i detta natursköna område, säger Lars Löfgren, marknadschef Hyresbostäder i Norrköping AB.

Projektet omfattar nybyggnation av bostadskvarteret Aktern 1 som uppförs i stadsdelen Lindö i östra Norrköping. Kvarteret kommer att bestå av två hus i sju våningar med totalt 54 hyreslägenheter om 2–4 rum och kök. Trapphusen placeras centralt för att ge samtliga lägenheter mer ljus med fönster åt två väderstreck.

Husen får tak och fasader i plåt som med rundade hörn ska förstärka flödet genom tomten. I uppdraget ingår även att skapa utemiljöer med planteringar, samvaroytor och lekplatser. NCC kommer även att bygga parkeringsplatser i anslutning till husen.

Bostäderna uppförs enligt Miljöbyggnad nivå Silver med höga krav på till exempel låg energiförbrukning, god inomhusmiljö och sunda material.

– Vi tar med oss vår samlade kompetens av att bygga bra och hållbara bostäder. Nu ser vi fram emot att sätta spaden i marken för att tillsammans med Hyresbostäder bygga fler nya hem för Norrköpingsborna, säger Camilla Einarsson, affärschef NCC Building Sweden.

Byggstart sker under våren 2021. Inflyttning är planerad till vinter/våren 2023. Affären uppgår till cirka 85 miljoner kronor och orderregistreras i andra kvartalet 2021 i affärsområde NCC Building Sweden.


Källa: NCC


Tipsa en vn Skriv ut




Mest lästa











lillevrå

L5navigation

Onninen

Allu

modul-system

Byggval






Industrinät
Unica Media AB © 2018
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se