Instagram


Facebook

Svevia startar initiativ för en inkluderande vägbransch


2020-02-21

Deltagare vid Svevias program Trygga Vägar.
Bild: Rickard Kilström
Deltagare vid Svevias program Trygga Vägar.

Svevia har i samarbete med Stockholms stad, tagit fram programmet Trygga Vägar.
Ett initiativ som främst ska förbereda och erbjuda nyanlända och arbetslösa ungdomar en framtid i vägbranschen.

– Vägbranschen har stora rekryteringsutmaningar vilket gör att vi behöver tänka nytt och bredda vår rekryteringsbas för att bättre ta vara på de kunskaper, erfarenheter och människor som finns i hela vårt samhälle. Vi har också en ambition om att Svevias medarbetare ska spegla det samhälle som vi verkar i, säger Olle Öberg, chef division Drift, Svevia.

Därför har Svevia, som en del i ett jobbpartnerskap med Arbetsgivarsamverkan i Stockholms stad, tagit fram utbildningen Trygga Vägar. Initiativet riktar sig främst till nyanlända och arbetslösa som av olika anledningar har svårt att få in en fot på arbetsmarknaden. Intresset för programmet har varit stort och när Arbetsgivarsamverkan och Svevia bjöd in till rekryteringsträff på Kista unga Jobbtorg i januari anslöt omkring 100 personer.

I början av februari påbörjade 15 utvalda deltagare det skräddarsydda programmet Trygga Vägar, som till stor del består av certifieringsutbildningar som krävs för en anställning i vägbranschen. Efter utbildningsdelen kommer deltagarna att genomföra fyra veckors arbetsplatspraktik inom Svevias driftverksamhet i och omkring Stockholm.

– Jag är glad och stolt över att vi startat upp det här initiativet och har stora förhoppningar om att vi efter genomfört program ska kunna erbjuda flera av deltagarna en anställning i Svevia, säger Olle Öberg, chef Division Drift i Svevia.Källa: Svevia


Skriv ut
Mest lästa
Unica Media AB © 2018
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se