Instagram


Facebook

Tungt nyförvärv tar plats i Contractor


2020-10-22

Mats Håkansson, ny projekteringsansvarig på Contractor framför Glitne, ett av de stora projekt som han ansvarat för under sin tid på Balticgruppen, ett projekt där Contractor var entreprenör.
Bild: Malin Grönborg
Mats Håkansson, ny projekteringsansvarig på Contractor framför Glitne, ett av de stora projekt som han ansvarat för under sin tid på Balticgruppen, ett projekt där Contractor var entreprenör.

Hårdsatsande Contractor fortsätter att spetsa organisationen med väletablerade branschnamn. Nu har bolaget gjort klart med Balticgruppens Mats Håkansson, som med start 1 december går in som projekteringsansvarig för Contractorkoncernen.
– Med Mats Håkansson får vi in en oerhört erfaren kraft, som blir viktig i bland annat de många projekt som vi utvecklar i egen regi runt om i regionen, säger Contractors koncernchef Fredrik Andersson.


Under sina många år inom Balticgruppen har Mats Håkansson jobbat med flera stora projekt, senast i rollen som arbetschef där han har ansvarat byggproduktionsverksamheten. Han hade bland annat ett övergripande ansvar för det uppmärksammade bostadsprojektet Glitne i kvarteret Forsete i Umeå, ett projekt som pågått i flera etapper och totalt omfattat 1,5 miljarder kronor. I Glitne-projektet hade Mats även ett nära samarbete med Contractor.  

– Mats Håkansson har genom sina erfarenheter ett starkt kontaktnät och kommer att bli viktig i vårt arbete med att utveckla affärer över hela vår region. Vi har kommit långt med våra egenutvecklade projekt i såväl Hemavan som Skellefteå och nu får vi möjlighet att fortsätta utveckla den delen av verksamheten på fler orter, säger Fredrik Andersson.


Hela kedjan inom projekteringssamordning
I och med rekryteringen av Mats Håkansson kommer Contractor kunna erbjuda hela kedjan från första tanke om nya lokaler till ett färdigt hus, där bolaget kan äga och förvalta fastigheten, eller överlåta den till någon samarbetspartner. Fredrik Andersson berättar:

– Mats kommer att få ta en byggherreroll i våra interna projekt, där han fungerar som både projekteringsledare och installationssamordnare. Med sin tidigare erfarenhet av stora och komplexa projekt är han precis rätt man för det jobbet.


Vill göra skillnad för ett levande Norrland
Mats Håkansson är anställd av Contractor Holding och kommer att ha sin bas på Contractors kontor i Umeå. I sin nya roll som projekteringsansvarig för Contractorkoncernen ser han fram emot att kunna bidra med sina tidigare erfarenheter, både från beställarsidan och insidan av fastighetsbranschen:

– Det känns bra att komma till en så offensiv organisation, med en uttalad ambition att växa och utvecklas. Jag känner mig trygg med vart jag hamnar och delar verkligen Contractors värderingar och strävan att göra skillnad för ett levande Norrland, berättar Mats Håkansson.



Källa: Contractor


Tipsa en vn Skriv ut




Mest lästa











lillevrå

L5navigation

Onninen

Allu

modul-system

Byggval






Industrinät
Unica Media AB © 2018
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se