Instagram


Facebook

Vinnaren Jessika: ”Någon gång kanske man ska våga”


2020-02-19

Jessika Olsson, framtida entreprenör.
Bild: Klaravik
Jessika Olsson, framtida entreprenör.

Måste man våga för att vinna? Jessika Olsson vann för att våga. Hennes vinnande bud på en traktorgrävare var det första steget mot en modig dröm.

Jessika Olsson är utbildad djurskötare, bor idylliskt i Värmlandsnäs och jobbar bland annat på en mjölkgård i trakten. Ett lantliv som hon värdesätter och ser många fördelar i:
– Friheten. Tystnaden. Lättheten. Man kan skapa olika saker. Det är inte så trångt till grannar, barnen kan vara ute och springa lätt. Det är nära till naturen och skogen, säger hon.

Men ändå vill Jessika göra något mer. Hon drömmer om att bli entreprenör och kunna jobba för egen maskin.
– Drömmen är väl att man vågar, säger hon.
– Att man kan starta eget och få snurr på företaget, så att man kan leva på det. Någon gång kanske man ska våga.


Spännande budgivning
I september 2019 hittade hon en traktorgrävare på klaravik.se: en Huddig 960 CS LS av årsmodell 1997. En maskin som skulle kunna användas för att gräva på gården, men också för att göra jobb åt andra. Tillsammans med sin sambo bestämde hon sig för att lägga bud.

– Jag var hemma och sambon satt i lastbil, så vi hade telefonkontakt. Vi hade ett stoppbud för var vi skulle stanna. Vi satt och diskuterade och räknade på vad det skulle bli i räntor. Det var spännande! Det var en till som var med och lade bud.

Det vinnande budet blev 404 000 kronor. Det kom från Jessika Olsson och innebar att hon hade köpt sitt allra första objekt på Klaravik.
– Vi såg en stor fördel i att det var mycket redskap på maskinen, säger hon.
– Snökedjor, pallgafflar, tjälkrok, timmerklo och lite sånt som är bra att ha. Den kan utföra flera arbeten.


Hobby eller heltid?
Med traktorgrävaren vill Jessika Olsson i första hand höja värdet på sin gård genom att dika, dränera, ta bort stubbar och få ordning. Kanske gör den också att hon vågar uppfylla sin dröm?

– Det är roligt att lära sig gräva, utveckla sig själv och se om man ska satsa på det, eller om man ska ha det som en hobby bredvid djurskötarjobbet. Det finns ju möjligheter, bara man vågar. Men så länge allting rullar och man ser framåt känner man sig som en vinnare.


Källa: Klaravik


Tipsa en vn Skriv ut




Mest lästa











lillevrå

L5navigation

Onninen

Allu

modul-system

Byggval






Industrinät
Unica Media AB © 2018
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se