Instagram


Facebook

Volvo visar vägen med unik eldriven bredd på eComExpo i Stockholm


2023-09-11

Bild:Swecon

Volvo är en av flera stora tillverkare som valt att ställa ut på eComExpo - den nya mässan för fossilfria transporter, som genomförs på Scandinavian XPO i Arlandastad, Stockholm den 27-28 september. Och det är ingen tvekan om att Volvo med återförsäljare kommer att visa upp ett eldrivet erbjudande som sticker ut från mängden.

Omställningen i bygg-, anläggnings- och transportbranschen har börjat ta fart på allvar. Med målgrupper i flera olika produktsegment så visar Volvo att man i genom sitt återförsäljarnätverk kan erbjuda ett unikt utbud av hållbara produkter och tjänster - idag och i framtiden.

Genom ett samarbete mellan Volvo Lastvagnar Sverige, Volvo Construction Equipment (Volvo CE) och återförsäljarna; Swecon Anläggningsmaskiner och Volvo Truck Center, får besökaren på eComExpo chansen att se, uppleva och provköra marknadens bredaste sortiment av eldrivna lastbilar och anläggningsmaskiner från Volvokoncernen.

 

Volvos närvaro på mässan består av två delar; en inomhusmonter där produkter ur både Volvo Lastvagnars och Volvo CE:s sortiment visas upp i väl anpassade kombinationer för utsläppsfria logistik- och transportlösningar. Den andra delen ligger på mässans provkörningsområde en bit från mässhallen, där kunden kan provköra både stora och små eldrivna maskiner och en helelektrisk lastbil från Volvo.

Den främsta nyheten på testområdet från Volvo CE är den eldrivna 23-tons bandgrävmaskinen Volvo EC230 Electric. Utöver det kommer det även att finnas mindre eldrivna hjullastare och minigrävare från Volvo för provkörning.

Både på Volvos inomhus- och utomhusområde finns specialister på plats för att diskutera Volvos eldrivna maskiner, lastbilar, finansieringslösningar andra tjänster för ett hållbart, produktivt och lönsamt ägande.

– Swecon visar entreprenadkunden att vi tillsammans med Volvo CE är en partner och leverantör som kunden kan känna sig trygg med när man ska ställa om sin verksamhet till fossilfri drift. Det öppnar för en enklare omställning, inte minst tack vare förmånliga finansieringslösningar från Volvo Financial Services, och lättillgänglig service och support över hela landet, säger Fredrik Askling, produktchef för elektromobilitet på återförsäljaren Swecon.

 

Med ett unikt och imponerande produktprogram bestående av hela åtta eldrivna lastbilsmodeller och sju eldrivna entreprenadmaskiner (grävmaskiner och hjullastare), så kan Volvos återförsäljare tillgodose en mängd olika behov både i och utanför stadsmiljö, där fossilfri drift med låga bullernivåer är ett krav.

– Målet för Volvo Lastvagnar och Volvo Construction Equipment är nettonollutsläpp, vilket innebär både att göra våra fordon fossilfria i drift, och att på sikt helt ersätta materialet i dem med fossilfria och återvunna alternativ, säger Stefan Strand, vd på Volvo Lastvagnar Sverige.



Källa: Swecon


Tipsa en vn Skriv ut




Mest lästa











lillevrå

L5navigation

Onninen

Allu

modul-system

Byggval






Industrinät
Unica Media AB © 2018
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se