Instagram


Facebook

Pon Equipment och Maskinentreprenörerna förlänger avtal


2019-07-19

Bild: Pon Equipment

Branschorganisationen Maskinentreprenörerna och Pon Equipment i samarbete med Caterpillar har förlängt sitt tidigare samarbetsavtal. Det innebär att Pon fortsätter vara exklusiv leverantör av entreprenadmaskiner till ME:s Utbildningscenter och stå för riktade erbjudanden till ME:s medlemmar.

– Vi är både glada och stolta över att Maskinentreprenörerna som är en av Sveriges största branschorganisationer fortsätter samarbeta med oss. Tillsammans med dem kan vi bidra till att göra maskinföraryrket ännu mer attraktivt, att eleverna får bättre förutsättningar för att snabbare bli fullfjädrade förare och att marknaden får tillgång till välutbildad arbetskraft. Dessutom säkrar vi att ME:s medlemmar får ta del av attraktiva erbjudanden även de närmaste åren, säger Torbjörn Wilson, VD för Pon Equipment.


Avtalet breddas och utvecklas
Det första samarbetsavtalet mellan Pon Equipment och Maskinentreprenörerna tecknades redan 2016. Det nya avtalet bygger på samma koncept men ger utrymme för utveckling och att det kommer ännu fler medlemmar till godo.

– Under avtalsperioden är vår gemensamma ambition att vi ska se över hur vi kan utveckla innehållet ytterligare. Vi vill att avtalet ska göra så mycket nytta som möjligt för ME och deras medlemmar, säger Thomas Gerlach, Pon Equipments försäljningsdirektör.

– Avtalet ger redan idag mervärden med paketering av maskiner och tillbehör, möjlighet till provkörning vid ME:s Utbildningscenter, snabba leveranser, med mera. Nu strävar vi att stärka innehållet ännu mer med exempelvis vår nya generation av bandgrävare och förmånligare lösningar för serviceavtal, finansiering och försäkringar. Vi vill även medverka vid fler medlemsaktiviteter, säger han.


Attraktivt paket
De maskiner som just nu ingår i ME-utbudet är grävmaskinerna Cat 308 CR, 313F, M314F VA, M315F CR samt hjullastarna Cat 914M och 930M. Till detta kommer redskap och tillbehör som tiltrotatorer, skopor samt rabatter vid serviceavtal och garantier. Villkoren är lika över hela landet.

– Vi har sålt omkring 150 maskiner inom ramen för vår ME-edition. Det är en stor andel av de maskiner vi säljer av de här modellerna, så paketet har tagits väl emot på marknaden. Inom kort har vi även ett större antal maskiner från ME:s Utbildningscenter som ska säljas till intresserade ME-medlemmar på marknaden, berättar Thomas.


Driver utvecklingen framåt
Det nya avtalet börjar gälla den 1 juli och gäller tre år med option på ett års förlängning.

– Det känns fantastiskt roligt att vi får fortsätta bidra till att utbilda hundratals av Sveriges maskinförare de närmaste åren och jag är säker på att avtalet i sin förlängning driver på teknikutvecklingen i hela entreprenadbranschen, säger Thomas Gerlach.Källa: Pon Equipment


Skriv ut
Mest lästaUnica Media AB © 2018
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se