Leica Geosystems lanserar rigglösningar för pålkranar och borriggar


2020-03-02

Odd Are Frydenlund, borriggsoperatör på Fjellsprenger AS i Norge.
Bild: Leica
Odd Are Frydenlund, borriggsoperatör på Fjellsprenger AS i Norge.

MCP80-panelen.
Bild: Leica
MCP80-panelen.

Leica Geosystems utökar därmed ytterligare sitt sortiment av användarvänliga produkter. Riggoperatörer kan nu arbeta snabbare, säkrare och mer precisare ute i fält, samt smidigt utbyta data mellan fält och kontor i realtid. Med nya MC1 3D-mjukvaran i sin MCP80-panel kan operatören enkelt använda och växla panelen mellan borrigg och pålkran, tack vare att såväl mjukvaran MC1 som panelen är en allt-i-ett-maskinstyrningslösning som kan flyttas mellan olika maskiner.

– Det är så enkelt! Det ger mig total frihet i arbetet. Om jag får en höjdoffset kan jag skapa mitt borrmönster på skärmen och jag kan borra mer exakt på egen hand än tidigare. Alla hål borras enligt specifikationerna med rätt djup och vinkel. Allt går snabbt och dokumentationen kan enkelt exporteras från systemet efteråt, förklarar Odd Are Frydenlund, borriggsoperatör på Fjellsprenger AS i Norge.

Sömlös integration förbättrar arbetsflödet mellan fält och kontor
Med MC1 kan användare dela och visualisera alla projekt- och as-built-data på panelen via den molnbaserade samarbetsplattformen Leica ConX och smidigt koppla samman fält och kontor. Genom den sömlösa integrationen i iCON-familjen skapas borrmönster i Leica iCON site.


Källa: Leica