Ramirent förvärvar MaskinSlussen – stärker sin lokala förankring


2021-06-11

Nu är det klart att Ramirent AB förvärvar maskinuthyrningsföretaget MaskinSlussen AB.
Bild: Ramirent
Nu är det klart att Ramirent AB förvärvar maskinuthyrningsföretaget MaskinSlussen AB.

Fredagen 11 juni blev det klart att Ramirent AB förvärvar maskinuthyrningsföretaget MaskinSlussen AB.
– Vi är väldigt glada över förvärvet, som gör oss till en ännu starkare lokal aktör på den svenska marknaden, säger Ramirents VD Mikael Olsson.

Affären är en del i Ramirents strategi att vara en stark, lokal aktör med kundcenter över hela Sverige. Med sina tre hyrcenter i Trollhättan, Vara och Lidköping, täcker MaskinSlussen ett område där Ramirent fram tills idag har saknat lokal förankring. 

– I en allt tuffare marknad har vi sedan en tid sökt att komma in i ett större sammanhang med en stark ägare. Ramirent står för trygghet, långsiktighet samt med ett fokus på människan och den lokala marknaden, vilket stämmer väl överens med våra värderingar, säger MaskinSlussens VD Jonas Boström.

MaskinSlussen grundades 1987 och är en stor aktör för maskinuthyrning i Västra Götaland. Under räkenskapsåret 2019/2020 omsatte man drygt 90 MSEK och sysselsatte 44 personer.

Bolaget kommer inledningsvis att drivas som ett dotterbolag till Ramirent. För MaskinSlussens kunder innebär förvärvet ingen skillnad, förutom att man nu får tillgång till hela Ramirents breda utbud av hyrmaskiner, liftar och bodar.

– Det geografiska område där MaskinSlussen är starka idag, har en ljus framtid där vi räknar med bra tillväxt. Genom förvärvet stärker vi vår ställning som ledande inom maskinuthyrning i Sverige och får möjlighet att leverera smidig och personlig service till ännu fler kunder, säger Mikael Olsson.

Ramirent finns sedan tidigare med kundcenter på drygt 80 platser och med 10 specialiserade liftcenter runt om i landet.


Källa: Ramirent