Instagram


Facebook

DAF lanserar en komplett serie med nya generationens lastbilar för segmentet entreprenad


2023-04-06

Bild:DAF Trucks N.V.

Framtiden för tillämpningar är här

DAF kompletterar det framgångsrika utbudet av nya generationens XD, XF, XG och XG+med dubbeldrivna dragbilar och lastbilar för tillämpningar på vägar och i terräng. Dessa omfattar de nya fordonen XDC och XFC Construction som nu även finns i versioner med axelkonfigurationer för 4x2. För tillämpningar som kräver lägsta möjliga sårbarhet och där fordonet inte behöver kunna köras i terräng introducerar DAF den nya extra robusta versionen av XD och XF. Kort sagt finns det en ny generations DAF för varje tillämpning.


Nya generationens lastbilar i serierna XD, XF, XG och XG⁺ har förvandlat transportbranschen och satt nya standarder för effektivitet, säkerhet och förarkomfort. XF, XG och XGtilldelades ”International Truck of the Year 2022”, medan XD fick detta prestigefyllda erkännande 2023. Det unika DNA:t i dessa prisbelönta fordon har nu även introducerats för byggsektorn och sektorn för entreprenad med nästa grupp modeller som släpps i programmet för nya generationens lastbilar.

Lastbilarna XDC och XFC för byggsektorn
Nya generationens anläggningsfordon XDC och XFC kännetecknas av den framträdande svarta grillen och en robust stötfångare i stål, kylarskyddsplatta i stål och två underhållsfria LED-dimljus som sitter djupt infällda i stötfångaren för maximalt skydd. Ett flexibelt nedre steg finns tillgängligt som tillval.

Den nya generationens XDC och XFC har en hög markfrigång på upp till 40 centimeter och en ingångsvinkel på 25 grader, vilket gör dem idealiska för tillämpningar som kräver regelbunden terrängkörning. XDC och XFC finns med axelkonfigurationerna 8x4, 6x4 och – för första gången – 4x2.

Stort utbud av tandem
För att kunna uppnå utmärkt grepp under tuffa förhållanden erbjuder DAF lastbilarna XDC och XFC ett brett urval av dubbeldrivna tandem med lågt underhållsbehov: från en lätt tandem på 19 ton med enkel reduktion (SR1132T), bladfjädring och skiv- eller trumbromsar till versioner på 21 och 26 ton (SR1360T) med enkel reduktion, skivbromsar och luftfjädring. Tandem på 21 och 26 ton finns även med navreduktion (HR1670T) för tuffa tillämpningar och terrängkörning. Alla tandem finns med ett brett urval av alternativ för bakaxelutväxling från 3,46:1 till 7,21:1 för att perfekt anpassa specifikationen till den enskilda uppgiften.

6x4 och 8x4 för användning på vägar
Hela utbudet med tandemuppsättningar från DAF finns också tillgängliga för nya generationens 6x4- och 8x4-fordonen från DAF för användning på vägar, som behöver kunna uppnå utmärkt grepp och hög lastkapacitet. 6x4- och 8x4-lastbilarna finns tillgängliga som XD och XF. 6x4-dragbilen och 8x4-dragbilen med styrd löpaxel finns tillgängliga som XG och XG+. Den tunga 8x4-dragbilen med styrd pusheraxel för exceptionella transporttillämpningar finns tillgänglig som XF, XG och XG+.

Hydraulisk PXP-framhjulsdrivning som tillval
För tillämpningar som ibland kan kräva extra grepp erbjuder DAF ett förstklassigt alternativ för hydraulisk framhjulsdrivning för 4x2-dragbilsversioner av XD, XDC, XF och XFC. Det här robusta och underhållsvänliga PXP-systemet kan aktiveras via en omkopplare på instrumentpanelen.

En perfekt mix: XD och XF Extra Robust
DAF lanserar också helt nya XD Extra Robust och XF Extra Robust. Serien kombinerar de robusta hytterna som XDC och XFC har med ett chassi för körning på vägar. Det här är den perfekta lösningen för operatörer inom byggsektorn och kommunala sektorn som värdesätter den lägsta sårbarheten men inte behöver full terrängkapacitet. Den robusta frontkonstruktionen med sin framträdande, högt monterade stötfångare kombineras alltid med en snyggt integrerad främre underkörningsskyddsbalk och finns tillgänglig på alla konfigurationer av lastbilar och dragbilar av typen XD och XF.

Nya fordon av typen XD och XF med 4 axlar och enkeldrivning
Programmet för nya generationens DAF har utökats till att omfatta en komplett serie med varianter med 4 axlar och enkeldrivning för tillämpningar på väg. Dessa chassiversioner, med styrd pusheraxel och/eller (icke-)styrda löpaxlar, är idealiska för tillämpningar som transport av tunga containrar, rensning av avlopp och avfallshantering med tunga sopbilar.

Mycket effektiva drivlinor
Enastående bränsleeffektivitetsprestanda resulterar i den lägsta mängden utsläpp och är resultatet av bland annat en mycket aerodynamisk design och användning av de senaste PACCAR MX-11- och MX-13-drivlinorna med TraXon-växellåda. Denna automatiska växellåda har, på begäran, särskild programvara för terrängkörning och en ASR-frånkopplingsfunktion och Rock-Free-funktioner för start vid halt väglag och för att möjliggöra snabb gungning som gör det möjligt för fordonet att ta sig ur extremt svåra förhållanden.

Det rätta kraftuttaget för varje tillämpning
DAF erbjuder naturligtvis ett brett utbud av kraftuttag för att perfekt uppfylla de många olika kundkraven inom byggsektorn och sektorn för yrkestrafik. Programmet inkluderar motorkraftuttag som är placerat klockan 1 för tunga tillämpningar och en version som är placerat klockan 11 för lättare tillämpningar, och indirekta kraftuttagsalternativ som kan monteras framtill på motorn för lastsystem med krok eller tippvagnar. Det finns även ett komplett utbud av kraftuttag för växellådan.

Enkel påbyggnadsmontering som standard
DAF:s nära samarbete med ledande europeiska karossbyggare resulterar i branschledande enkel karossanpassning, inklusive fördefinierade alternativ för plug-and-play. Dessutom möjliggör programvaruintegrering förenklad datadelning och kommunikation mellan fordonet och påbyggnaden, vilket möjliggör en perfekt integrering av reglage, signaler och varningar.

Den nya standarden för säkerhet och förarkomfort

Alla nya versioner för tillämpningar inom byggbranschen, lokala tillämpningar och andra tillämpningar för yrkestrafik har den nya standarden för säkerhet och förarkomfort som introducerades av den nya generationens XD, XF, XG och XG+.

Alla lastbilar har en stor vindruta och ultralåga bälteslinjer för exceptionell direkt och indirekt sikt, vilket stöds av fönstret med trottoarvy (tillval) och den senaste tekniken som DAF Digital Vision System och unika DAF Corner View. En bred uppsättning förarassistanssystem och klassledande ergonomi bidrar också till klassens bästa säkerhet. Dessutom erbjuder den nya generationens DAF-lastbilar perfekt tillgänglighet, en oöverträffad interiör och bästa möjliga arbets- och boendemiljö för enastående förarkomfort.

DAF kompletterar sin framgångsrika serie med nya generationens XD, XF, XG och XG+ med ett komplett sortiment av dragbilar och lastbilar med 2, 3 och 4 axlar för tillämpningar inom byggbranschen, kommuner och andra tillämpningar för yrkestrafik – alla tillämpningar som kräver skräddarsydda lösningar för högsta effektivitet, optimal säkerhet och oöverträffad förarkomfort. DAF har den bästa lastbilen för varje transportuppgift.


Källa: DAF Trucks N.V.


Tipsa en vän Skriv ut
Mest lästalillevrå

L5navigation

Solide Fundamenter

Onninen

Allu

modul-system


Pantrading

Industrinät

Kubicom 250
Unica Media AB © 2018
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se