Instagram


Facebook

Engcon ger grävmaskinen ännu fler funktioner när smart redskapsfäste blir ännu smartare


2020-12-18

QSM – smart redskapsfäste blir ännu smartare.
Bild: Engcon
QSM – smart redskapsfäste blir ännu smartare.

Världsledande tiltrotatortillverkaren Engcon aviserar att det nu kommer fler smarta funktioner på tiltrotatorernas redskapsfäste, som tidigare anpassats för löstagbar gripkassett och sopvals. Engcon lyfter bort nästan alla slangar i fästet under tiltrotatorn och presenterar istället ett enkelt modulsystem. Den slanglösa konstruktionen minskar slitage och underhållsbehov samt ökar livslängden och flexibiliteten vilket underlättar för både kund, återförsäljare och servicepartner.

Det nya redskapsfästet är modulbyggt och endast två slangar till låscylindern behålls. Det blir nu enklare att montera Engcons automatiska snabbfästessystemet EC-Oil i det undre fästet, då hydraulblocken nu bultas direkt i ett fördelningsblock helt utan slangdragning.

Den nya designen gör det också enklare att installera och eftermontera hydrauliska extrauttag till Engcons löstagbara redskap, så som gripkassetten (GRD), sopvalsen (SWD) eller andra framtida redskap från Engcon.

– Med det nya modulsystemet blir det enklare att själv underhålla, komplettera och byta ut komponenter i sitt fäste. Man slipper nästan all slang som annars är ganska krävande att byta ut i ett trångt redskapsfäste, säger Fredrik Jonsson, Utvecklingschef på Engcon.


Nyhet: använd befintliga hydraulredskap med EC-Oil

Den nya modulbyggda och slanglösa konstruktionen innebär också en uppgradering av sviveln som får större kanaler för ett ökat hydraulflöde. En uppskattad funktion för de som behöver oljekapacitet för att exempelvis driva sin släntklippare, eller liknande verktyg är att man nu kan välja att ”direktmata” ett av extrauttagen, utan att som tidigare gå via ventiler.

– Tack vare att det finns möjlighet att få både det automatiska snabbfästessystemet samt manuella extra uttag i samma fäste kan våra kunder nu välja att använda sina befintliga hydraulredskap med EC-Oil eller manuella kopplingar, förklarar Fredrik Jonsson, och fortsätter:

– Det unika med vårt system är att kunden kan börja med en ”enkel” lösning och sedan bygga på den själv allt eftersom det dyker upp behov av nya verktyg vid nya uppdrag. Det blir också väldigt lätt för återförsäljaren att lagerföra en ”basprodukt” som enkelt byggs på efter kundens önskemål, avslutar Fredrik Jonsson.

Engcons slanglösa redskapsfäste finns tillgängligt för samtliga marknader och har utvecklats för EC209, EC214, EC219, EC226 och EC233. Storlekarna EC206 och EC204 kommer inom kort.Källa: Engcon


Skriv ut
Mest lästalillevrå

Hogia

L5navigation

Blinken

Farthinder / Proni


Kalmar-kylarrenovering
Unica Media AB © 2018
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se