Instagram


Facebook

engcon lanserar tredje generationens tiltrotator – för smartare, smidigare och mer effektivt grävande


2022-05-03

Bild: engcon

engcon, den ledande globala tillverkaren av tiltrotatorer, snabbfästen och tillbehör för grävmaskiner, lanserar under 2022 sin tredje produktgeneration. För att möta framtidens behov tar det nya tiltrotatorsystemet steg framåt inom hållbarhet med smart teknik som reducerar energiförbrukningen och är anpassat för elektrifiering av grävmaskiner. Det integrerade och användaranpassade systemet bygger vidare på engcons framgångskoncept - ökad lönsamhet och flexibilitet som ger högre komfort och säkerhet för slutanvändaren. Tredje generationens tiltrotatorsystem presenteras för första gången vid den norska mässan Vei og Anlegg 11-13 maj och tillverkningen inleds under andra halvåret 2022.

engcon fortsätter att utveckla innovativa och resurseffektiva tiltrotatorsystem för grävmaskiner med slutanvändarens behov i fokus. Under 2022 introducerar engcon tredje generationens tiltrotatorsystem för grävmaskiner. Tekniken bygger på en nyutvecklad typ av ventiler i kombination med en smart mjukvara som samarbetar med grävmaskinens lastkännande hydraulsystem. Därigenom optimeras både tiltrotatorns funktioner och grävmaskinens grävrörelser, något som leder till ett smidigare grävande med högre precision. Samtidigt minskar också grävmaskinens slitage och behov av underhåll.

– För att möta ökade krav på elektrifiering, digitalisering, säkerhet och hållbarhet har vi utvecklat en lösning anpassad för framtidens grävande. Vårt nya tiltrotatorsystem visar att engcon ligger i framkant med innovativa lösningar som driver utvecklingen framåt för att minska beroendet av fossila bränslen och därmed grävmaskiners klimatpåverkan, säger Stig Engström, grundare och ägare av engcon och den som leder bolagets produktutveckling.

Med en app möjliggör också tredje generationens tiltrotatorsystem en högre grad av individuell anpassning i form av förbättrade möjligheter till bland annat uppkopplad fjärrdiagnostik och mobil support.

Förutom den energieffektiva tekniken, får den nya serien EC-Oil, det automatiska snabbfästessystemet som enkelt och smidigt kopplar tiltrotator och hydrauliska redskap automatiskt, utan att föraren behöver lämna hytten.

För full kompabilitet mot dagens moderna grävsystem bygger dessutom engcon in en nyutvecklad tilt och roteringsgivare som standard i tredje generationen. Givarna innehåller en av marknadens första ”absoluta” sensorer och har Plug & Play-lösning för både integrerade och tredjeparts maskinstyrningssystem.

– Den tredje generationen blir vårt premiumerbjudande där grävmaskinsföraren får den allra senaste tekniken som standard, samtidigt som de får en energioptimerad grävmaskin som blir ännu smidigare att köra, kommenterar Stig Engström.

Den tredje generationens tiltrotatorsystem kommer att visas på årets mässor och tillverkningen påbörjas under senare delen av 2022 med modellerna EC319 för grävmaskiner 14-19 ton och EC314 för grävmaskiner 9-14 ton. Modellprogrammet kommer därefter utökas löpande.


Källa: engcon

Skriv ut

Mest lästalillevrå

L5navigation

Farthinder / Proni

Unica Media AB © 2018
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se