Instagram


Facebook

Hellberg Safety introducerar nytt headset för tvåvägskommunikation


2021-09-17

Hellberg Local är ett hörselskydd och headset med inbyggd kommunikationsradio.
Bild: Hultafors Group Sverige
Hellberg Local är ett hörselskydd och headset med inbyggd kommunikationsradio.

Hellberg Local är ett hörselskydd och headset med inbyggd kommunikationsradio som möjliggör tvåvägskommunikation med en räckvidd på upp till 3 km. Kommunikation mellan headset via komradio förbättrar säkerheten på arbetsplatsen avsevärt och minskar kostnaderna genom att utnyttja fördelarna med omedelbar kommunikation.

Alla typer av arbete kräver effektiv och tillförlitlig kommunikation mellan människor. Ibland behöver du prata och ibland måste du lyssna – ge vägbeskrivning till kollegor, få ett råd från chefen eller höra om någon försöker varna dig. Allt medan du håller dig skyddad från det ljud som kan skada din hörsel. Nya Hellberg Local löser denna utmaning och gör det enkelt att kommunicera med kollegor utan att någonsin behöva ta av hörselskyddet.

– Hörselnedsättning framkallad av buller är en av de vanligaste arbetsskadorna globalt och orsakas ofta av arbetare som inte använder eller tar bort hörselskyddet under arbetet när de behöver kommunicera med varandra. Med Hellberg Local kan du vara säker på att du hör vad du behöver höra, utan att behöva utsätta hörseln för farligt buller, säger Håkan Gustafsson, Product Manager Electronics på Hellberg Safety.

Hellberg Local är en radiosändare/mottagare och kräver inga externa enheter, till exempel mobiltelefoner eller externa komradios för att möjliggöra kommunikation mellan användare. Dessutom ger Hellberg Local hög ljuddämpningsprestanda, en brusreducerande bommikrofon för tydlig talkvalitet och Active Listening-mikrofoner för omgivningsmedvetenhet.

– Vi är mycket glada över lanseringen av det lokala headsetet. Det är resultatet av en fullständig redesign av vårt kommunikationssortiment. Med ny och förbättrad teknik kommer Local att leverera marknadsledande tvåvägskommunikationsheadset till våra kunder. Det känns jättebra, säger Colin Mackenzie, Director Sales & Marketing på Hellberg Safety.

Hellberg Local använder det europeiska licensfria radiofrekvensbandet PMR 446 MHz (Private Mobile Radio). Det innebär inget behov av dyra radiolicenser och ger obegränsad användning på alla EU-marknader och mellan ett obegränsat antal användare. Detta innebär också full kompatibilitet med andra kommunikationsenheter som arbetar på samma frekvenser, till exempel handhållna radioapparater eller andra headset. Med 16 förprogrammerade kanaler är det lätt att komma igång, ingen tidigare komradioerfarenhet behövs.


Källa: Hultafors Group Sverige


Skriv ut

Mest lästalillevrå

L5navigation

Farthinder / Proni

Unica Media AB © 2018
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se