Instagram


Facebook

Kapa armerad betong avgasfritt med nya M18 FUEL-kapmaskinen


2020-02-28

M18 FUEL-kapmaskinen.
Bild: Milwaukee
M18 FUEL-kapmaskinen.

M18 FUEL-kapmaskinen.
Bild: Milwaukee
M18 FUEL-kapmaskinen.

M18 FUEL-kapmaskinen.
Bild: Milwaukee
M18 FUEL-kapmaskinen.

M18 FUEL-kapmaskinen.
Bild: Milwaukee
M18 FUEL-kapmaskinen.

M18 FUEL-kapmaskinen.
Bild: Milwaukee
M18 FUEL-kapmaskinen.

En extremt mångsidig lösning för kapning av många olika material. Det här batteridrivna verktyget använder M18 Fuel-batteriteknik för att leverera kraften att kapa armerad betong utan bensinmotor, till skillnad från de flesta traditionella kapmaskiner. Samtidigt levererar den dessa prestanda med upp till 50 procent lägre vikt än sina bensindrivna motsvarigheter.

– Detta verktyg är banbrytande för branschen, eftersom det visar vad vi kan åstadkomma med M18 Fuel-batteriteknik. Den enorma kraften hos M18 FUEL-kapmaskinen med ONE-KEY övervinner de flesta hinder på byggarbetsplatsen, så att personalen som använder M18-system kan kapa tegel och betong med ett verktyg som är fullt kompatibelt med befintliga M18-batterier. De blir mindre trötta eftersom det här verktyget är mycket lättare än de flesta bensindrivna motsvarigheter. De får även en hälsosammare arbetsmiljö utan avgaser, de behöver inte blanda bensin och olja och slipper dessutom tillhörande motorunderhåll, säger Henrik Nielsen, Nordic Trade Product Manager för Milwaukee Tool.

Liksom alla övriga M18 FUEL-lösningar kombinerar den nya M18 FUEL-kapmaskinen med ONE-KEY tre exklusiva innovationer – en kolborstfri POWERSTATE-motor, ett REDLITHIUM-ION-batteri och REDLINK PLUS-elektronik. Eftersom maskinen inte avger avgaser kan den användas inomhus. Dessutom startas kapmaskinen med en avtryckare i stället för att rycka i ett startsnöre upprepade gånger och man slipper dessutom blanda bensin, olja och tillhörande bensinmotorunderhåll. Användarna får tillgång till effektiv kapkraft för såväl armerad betong som andra metaller och material som till exempel stålrör, gjutjärn, armeringsjärn, tegel och murblock.

Kapmaskinen är utrustad med en mängd nya funktioner som förbättrar användarupplevelsen, bland annat: en RAPIDSTOP-broms som stoppar kapskivan på under tre sekunder, en överbelastningsindikator som tänds när användaren pressar kapmaskinen för hårt och ett fullt justerbart sprängskydd som låter användaren hålla kapmaskinen i önskat läge.

Vid kapning av murverk och betong använder de flesta användare en vattenkälla med handpump. M18 FUEL-kapmaskinen kan enkelt kombineras med MILWAUKEE M18 SWITCH TANK med 15 liters vattenkapacitet för att utföra arbetet helt sladdlöst. Denna vattenförsörjning levererar omedelbart, konstant och justerbart tryck upp till 60 PSI och drivs av MILWAUKEES M18 REDLITHIUM-ION- batterier. Konstruktionen av denna ryggburna vattenförsörjning gör det dessutom möjligt för en person att utföra arbetsuppgifter som tidigare krävde två personer.

Ytterligare en fördel är ONE-KEY som gör det möjligt att spåra och hantera verktyget digitalt. Detta nya verktyg är helt kompatibelt med det övriga M18-sortimentet som nu omfattar fler än 165 elverktyg.


Fakta: M18 FUEL kapmaskin (M18 FCOS230-121)
Kapdjup: 85 mm
Skivdiameter: 230 mm
Obelastad hastighet: 6 600 RPM
Vikt med batteri: 6,2 kg
Integrerad vattenanslutning: Snabbkoppling
Integrerad verktygshållare: För nyckel och sexkantsnyckel
ONE-KEY: Ja
LED-indikator: Ja
RAPIDSTOP skivbroms: Ja
Levereras med M18 REDLITHIUM-ION HIGH OUTPUT 12,0 Ah-batteri, M18 & M12 snabbladdare, diamantkapskiva och slipskiva. 

Finns även utan batteri och laddare, men inkluderar ändå diamantkapskiva och slipskiva.


Källa: TTI


Skriv ut

Mest lästalillevrå

L5navigation

Farthinder / Proni

Unica Media AB © 2018
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se