Instagram


Facebook

L5 Navigation förvärvar mjukvarutunga och gruvfokuserade Rockma


2023-12-07


L5 Navigation, ett ledande bolag inom positioneringsteknik för maskinstyrning och GNSS-mätning, accelererar sin internationella tillväxtresa genom förvärv av Rockma.


L5 Navigation Systems AB har tecknat avtal om att förvärva 100% av aktierna i ROCKMA System AB. Rockma utvecklar och levererar maskinstyrningsmjukvara för borriggar, borrövervakningssystem och realtids-berganalyssystem. Rockma grundades 1999 och har hundratals installerade system inom den globala gruvbranschen samt inom infrastrukturområdena tunnelborrning, geotekniska undersökningar och bergbrytning.

Med Rockma får L5-koncernen en proprietär mjukvarusvit inom specialmaskinområdet och etablerar bolaget för global tillväxt inom gruvor och infrastruktur. Rockma’s ledning med Patric Mårtensson i spetsen fortsätter leda verksamheten och ansluter som delägare i L5-koncernen.

”Rockma har som mål att vara en ledande nischleverantören av maskinstyrnings- och berganalysmjukvara globalt. Genom att bli en del av L5 Navigation får vi tillgång till kommersiella muskler att få ut vår ledande teknik till kunder i hela Norden och genom gemensamma samarbetspartners internationellt, säger Patric Mårtensson, VD på Rockma.

”Genom förvärvet av Rockma stärker vi ytterligare vår ställning som Nordens ledande leverantör av maskinstyrningssystem för specialmaskiner inom bergbrytning. Vi får också tillgång till världsledande mjukvaru-IP på området som möjliggör accelererad internationell tillväxt.”, säger Martin Lindgren, VD för L5 Navigation.

Villkoren för affären offentliggörs inte.

Källa: L5 Navigation


Tipsa en vn Skriv ut
Mest lästalillevrå

L5navigation

Onninen

Allu

modul-system

Byggval


Industrinät
Unica Media AB © 2018
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se