Instagram


Facebook

Maskinia och Renta Maskinuthyrning i stort samarbete


2022-05-04

Uthyrningsföretaget Renta har under många år varit kund hos Maskinia och har köpt flera olika modeller av dumprar, hjullastare och grävmaskiner. Nu utökas samarbetet genom att man slutit avtal om leverans av 20 st Bergmann dumprar, C815s, under de kommande två åren.

Bergmann har sedan början på 2019 varit en del av Maskinias produktportfölj. Maskinia har under dessa år arbetat med att marknadsföra och bygga upp eftermarknaden kring märket. Allt för att kunderna ska känna en ökad trygghet och tillförlitlighet i sin maskinaffär. Under åren har Maskinia stärkt sin marknadsposition och levererat många dumprar i varierande storlek till den svenska marknaden.

Bergmann har tillverkat dumprar i snart 60 år och det är maskiner med mycket hög kvalitet och prestanda. Dumprarna är ledande i produktivitet och har flertalet smarta lösningar så som tippfunktioner, vändbar förarplats, säkerhet och miljö med mera. Bergmann erbjuder kunderna en ledande totalekonomi avseende inköp, driftkostnader och andrahandsvärde. Företaget är ett familjeföretag och all tillverkning sker i Tyskland.

– Det känns roligt att formalisera och utvidga det goda samarbete vi har haft och har med Renta Maskinuthyrning, säger Fredrik Holmquist, VD Maskinia

Avtalet mellan Maskinia och Renta börjar med en leverans om 20 st dumprar under de kommande två åren och sträcker sig sedan vidare framåt med flera maskiner. Initialt är det framför allt modellen C815s som stärker upp flottan på Renta, en snabb smidig dumper med hela 12 tons lastkapacitet som tar sig fram överallt. Maskinerna som levereras till Renta kommer med sviveltipp, vilket möjliggör tippning i valfri vinkel bakåt.

– Ett smidigt samarbete med Maskinia och deras starka eftermarknad gjorde valet lätt när vi behövde stärka upp dumperflottan säger Wille Törnkvist Renta Maskinuthyrning.

– Ett bra samarbete med en leverantör som har en stark eftermarknad i samma område som vi själva är representerade är en förutsättning för oss och det har Maskinia. Bergman dumprarna har en erkänt hög kvalitet och driftsäkerhet vilket gjorde valet enkelt för oss, nu när vi måste förnya vår flotta av större dumprar, avslutar Anders Wictorsson, Renta Maskinuthyrning.


Källa: Maskinia

Skriv ut

Mest lästalillevrå

L5navigation

Farthinder / Proni

Unica Media AB © 2018
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se