Instagram


Facebook

Niklas Olsson ny General Manager för Zeppelin Power Systems


2021-09-02

Niklas Olsson, ny General Manager för Zeppelin Power Systems.
Bild: Zeppelin Sverige AB
Niklas Olsson, ny General Manager för Zeppelin Power Systems.

Niklas Olsson har utsetts till ny General Manager för Zeppelin Sverige AB:s division Power Systems som omfattar motorer, generatorer och andra kraftförsörjningslösningar från Caterpillar.

Niklas Olsson kommer närmast från Scania-koncernen där han arbetat i tolv år varav de fem senaste åren som ansvarig för serviceverksamheten i Asien-regionen. Nu vänder han hemåt till Göteborg för att leda Zeppelins division Power Systems, ett område som har likheter med det han ansvarat för inom Scania.

– Förutom lastbilar och bussar är motorer ett av Scanias tre stora affärsområden. Det gör att jag redan från början känner mig hemma i Zeppelin Power Systems verksamhet. Jag är redo att jobba för att skapa nya lösningar, öka försäljningen och för att Power Systems organisation i Sverige ska växa, berättar Niklas.

Han har stora förväntningar på framtiden.

– Jag ser mycket fram emot min nya roll och det känns mycket spännande att Zeppelin har etablerat sig i Sverige. Vi har höga ambitioner och vill satsa både stort och långsiktigt, säger Niklas och fortsätter:

– Caterpillar är ett globalt premiummärke som håller premiumkvalitet. Därför ska vi se till att leverera premiumtjänster och totallösningar med högsta kvalitet till våra kunder. Från min tid på Scania tar jag med mig vikten av helhets- och servicelösningar, att sätta kunden först liksom tydliga processer och strukturer. Det ska vi fortsätta utveckla och ta ett steg vidare inom Power Systems, berättar han.


Mer Power Systems i Sverige
Tanken är att tjänsteutbudet ska växa inom alla delar vid Zeppelin Power Systems.

– Vi har ett starkt ingenjörsteam som bygger in motorer och tar fram kompletta, hållbara och driftsäkra lösningar för kundernas maskiner. Vi är också starka på generatoraggregat och har stor kompetens inom både marin och järnväg. Min ambition är att vi ska fortsätta utforska alla segment, öka kundbasen och växa oss ännu starkare.


Tävlingsinriktad och ser helheten
På den privata sidan dominerar familjeliv och idrott. Niklas Olsson är 40 år, bor med sambo och nyfödd son i Göteborg. Ishockey är ett stort intresse vilket han även utövade under tiden i Asien. Idrotten smittar av sig även i arbetet.

– I arbetslivet precis som inom idrotten är jag tävlingsinriktad och gillar att uppnå resultat. Jag är strukturerad, har stor förståelse för helheten, tycker om att bygga upp verksamheter som fungerar och bygga team med människor som vill lyckas och lösa saker tillsammans.


Källa: Zeppelin Sverige AB


Skriv ut
Mest lästalillevrå

Hogia

L5navigation

Blinken

Farthinder / Proni


Kalmar-kylarrenovering
Unica Media AB © 2018
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se