Instagram


Facebook

ATS tecknar nya avtal med sverigeledande elbolag


Stina Mathiesen 2021-10-08

ATS Kraftservice AB, dotterbolag till Peab, har tecknat nytt ramavtal med två av Sveriges största eldistributörer. Avtalen innebär att ATS Kraftservice AB får förnyat förtroende som huvudentreprenör gällande elnätstjänster till två av Vattenfall Eldistribution ABs områden, samt som projektentreprenör gällande gällande lokalnäts projekt till E.ON Energidistribution AB i fyra områden.

Båda uppdragen startar i 1 januari 2022. Avtalet med Vattenfall är värt 150 miljoner kronor och sträcker sig över tre år, varefter det löper med option med ett år i taget i upp till ytterligare tre år. Områdena som omfattas är norra Sverige och i Stockholm.

– Vi är glada över att få fortsatt förtroende av Vattenfall att leverera elnätstjänster och Eon att leverera projektentreprenader. Vi har haft ett liknande upplägg tidigare och ser fram emot att utveckla vårt samarbete, säger Staffan Gustavsson, vd på ATS Kraftservice AB, i ett pressmeddelande.

Avtalet med E.ON är värt 240 miljoner kronor och sträcker sig över fyra år, med möjlighet till två års förlängning. Områdena som berörs är norra Norrland, Norrköping, Skåne och Stockholm, och antalet är värt 240 miljoner kronor.

Båda projekten orderanmäldes i det tredje kvartalet 2021. Under upphandlingarna har fokus bland annat legat på kvalitet och pris.

– Vi är givetvis stolta över att vi får vara en del av Eons arbete med att skapa mer hållbara energialternativ, säger Staffan Gustavsson, vd på ATS Kraftservice AB.

– ATS har varit leverantör av entreprenader under flera år och vi ser med glädje fram emot ytterligare flera års bra och utvecklande samarbete, säger Peter Niklasson, senior advisor på E.ON, i ett pressmeddelande.

Tipsa en vn Skriv ut




Mest lästa











lillevrå

L5navigation

Onninen

Allu

modul-system

Byggval






Industrinät
Unica Media AB © 2018
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se