Instagram


Facebook

GK tecknar avtal med LKAB-koncernen


2022-06-20

Bild: Fredric Alm/LKAB

GK Sverige har tecknat ett avtal med LKAB som avser mindre entreprenadarbeten samt reparations- och underhållsarbeten inom rör och ventilation i Luleå och Malmberget. Avtalet innefattar även rådgivning inom energi.

– LKAB samverkar med strategiska leverantörer för ökad hållbarhet, produktivitet och kostnadseffektivitet. Hållbarhet är centralt i GK:s koncernstrategi - med visionen att vara en klimatförebild. Därför är vi oerhört glada och tacksamma att LKAB fortsätter välja GK som leverantör i Norrland, och att vårt samarbete utvecklas inom fler teknikfack, säger Svenåke Boman, regionchef för region nord, GK Sverige.

Avtalet är ett ramavtal där GK är en godkänd och avtalad leverantör samt uppfyller alla de kriterier som LKAB listar som viktiga. Viktiga kriterier för LKAB är att arbeta kostnadseffektivt, att ha historisk förmåga att leverera med kvalitet och säkerhet enligt tidplan samt ha ett ansvarstagande för hållbarhet genom underleverantörskedjan.

– Om drygt 20 år ska LKAB ha helt koldioxidfria processer och leder därmed omställningen av industrin mot en hållbar framtid. Det ställer hårda krav på oss som leverantör och vårt samarbete de kommande åren. Det kommer vara våra handlingar som räknas - att vi inspirerar och engagerar - där vi väljer miljön först och strävar efter att LKAB lyckas, säger Kim Silversparf, försäljningschef på GK Sverige.


Källa: GK Sverige

Skriv ut

Mest lästalillevrå

L5navigation

Farthinder / Proni

Unica Media AB © 2018
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se