Instagram


Facebook

Liljeholmsbron repareras under sommaren


2022-06-13

Liljeholmsbron.
Bild: Joakim Svensson
Liljeholmsbron.

Under nästa vecka börjar arbetet med att reparera den skada som uppstod på gång- och cykelbanan på Liljeholmsbron förra året. Arbetet tar cirka tio veckor och när det är klart kommer trafiken gå över bron som vanligt igen.

Sommaren 2021 lossnade bitar av betong på gång- och cykelbanan på Liljeholmsbron. Skadan börjar repareras under nästa vecka och reparationsarbetet kommer ta cirka tio veckor. Under arbetet påverkas trafiken och Stockholms stad börjar etablera arbetsområdet natten till den 13 juni. Trafiken läggs om senare i veckan.

För att byggtrafiken ska kunna komma fram flyttas ett körfält i södergående riktning från den västra bron till den östra bron. Det innebär att det blir två körfält i vardera riktningen istället för dagens två södergående och tre norrgående, varav ett är ett kollektivkörfält.

Gång- och cykeltrafiken kommer kunna passera över bron som tidigare. När byggtrafik behöver komma fram regleras detta med flaggvakt.

Sjöfarten kommer påverkas i liten utsträckning. En halv farled direkt under det skadade området av bron är avstängd med bojar. Broklaffen kan öppnas som vanligt när arbetet pågår. När skadan är reparerad kommer trafiken gå över bron som vanligt igen.


Källa: Stockholms stad

Skriv ut

Mest lästalillevrå

L5navigation

Farthinder / Proni

Unica Media AB © 2018
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se