Instagram


Facebook

Novedo förvärvar Gnesta Bergbyggare


2022-01-28

Dennis Hedström och Nenad Blagojevic, Gnesta Bergbyggare.
Bild: Novendo
Dennis Hedström och Nenad Blagojevic, Gnesta Bergbyggare.

Företagsgruppen Novedo har förvärvat Gnesta Bergbyggare. Med förvärvet har Novedo en proformerad omsättning om 1,5 miljarder kronor, EBITDA 185 miljoner kronor och 850 anställda. Gnesta Bergbyggare är Novedos femtonde förvärv sedan starten 2021, det tredje förvärvet 2022 och ännu ett steg mot börsintroduktionen som är planerad att ske under det första halvåret 2023.

Gnesta Bergbyggare är en innovativ och expansiv koncern inom bergarbetsbranschen. Verksamheten grundades i Gnesta av 1996 av Dennis Hedström. Idag driver han koncernen jämte Nenad Blagojevic som anslöt 2012 och nu är VD. Gnesta Bergbyggare, inklusive koncernbolag, omsätter ca 280 miljoner kronor med en EBITDA om 42 miljoner kronor. I samband med förvärvet går de tidigare ägarna av Gnesta Bergbyggare in som delägare i Novedo.

– Gnesta Bergbyggare är en välskött koncern på en stabil marknad som drivs av landets omfattande behov av infrastrukturinvesteringar. I Gnesta Bergbyggare har man lyckats bygga en fin kultur med låg personalomsättning. Jag ser fram emot GBB-koncernens fortsatta utveckling under ledning av Dennis Hedström och VD Nenad Blagojevic, säger Per-Johan Dahlgren, VD för Novedo.

Gnesta Bergbyggare utför alla slags arbeten som har att göra med berg. Huvudsakligen handlar det om bergsprängning, bergspräckning och bergförstärkning för uppdragsgivare som Peab, Skanska, NCC, Trafikverket och Stockholm Vatten. Under årens lopp har bolaget utvecklat och förbättrat teknisk utrustning för bergarbeten i egen verkstad. Bolaget var exempelvis först med ljuddämpade mindre borrvagnar för bergarbeten i känsliga miljöer.

– Vi är en av de största aktörerna i Norden avseende bergsprängning och bergarbeten. Med Novedo kan vi öka utvecklingstakten och fortsätta växa såväl söderöver som norröver, säger Nenad Blagojevic, VD Gnesta Bergbyggare.


Källa: Novendo

Tipsa en vn Skriv ut




Mest lästa











lillevrå

L5navigation

Onninen

Allu

modul-system

Byggval






Industrinät
Unica Media AB © 2018
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se