Instagram


Facebook

Ny VA-ledning från Karlslund till Mellringerondellen


2022-01-19

Kartan visar var Örebro kommun ska gräva ner ny VA-ledning under 2022.
Bild: Örebro kommun
Kartan visar var Örebro kommun ska gräva ner ny VA-ledning under 2022.

Örebro växer, så nu bygger kommunen ut och stärker upp ledningsnätet. Framkomligheten kommer periodvis att påverkas, följ skyltning på plats så kommer du fram dit du ska. Samtliga verksamheter i Karlslundsområdet kommer att kunna besökas som vanligt under grävarbetet. Klart hösten 2022.

I slutet av januari 2022 påbörjar vi arbetet med att gräva ner nya VA-ledningar från Karlslundsområdet till Mellringerondellen, via Gäddestavägen och Västra Ringleden. Arbetet beräknas pågå i cirka 9 månader och utförs av Lindesbergs grus & maskin.

– Staden växer norrut samtidigt som nya områden på landsbygden ska anslutas till det kommunala vatten- och avloppsnätet. Det gör att vi behöver nya, större ledningar. När de nya ledningarna är på plats får vi bättre kapacitet, med ett bättre vattenflöde och tryck i ledningarna norrut. Vi kommer börja gräva i Karlslundsområdet och jobbar oss sedan vidare mot Mellringerondellen, säger Joakim Skog, projektledare på Örebro kommun.

Samtliga verksamheter och motionsspår i Karlslundsområdet kommer att kunna besökas som vanligt. Busshållplatsen vid Karlslund trafikeras också som vanligt.

Längre fram kan arbete komma att utföras på flera ställen utmed sträckan samtidigt. Vid tillfälligt begränsad framkomlighet följ skyltning på plats, så kommer du fram dit du ska.


Källa: Örebro kommun

Skriv ut

Mest lästalillevrå

L5navigation

Farthinder / Proni

Unica Media AB © 2018
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se