Instagram


Facebook

Nya minigrävaren Cat 305 CR levererar mer kraft och prestanda tillsammans med lägre kostnader


2022-01-25

Cat 305 CR med kompakt svängradie.
Bild: Zeppelin Sverige
Cat 305 CR med kompakt svängradie.

Cat 305 CR med kompakt svängradie.
Bild: Zeppelin Sverige
Cat 305 CR med kompakt svängradie.

Den nya minigrävmaskinen Cat 305 CR på drygt 5,5 ton är byggd för en förbättrad körupplevelse och för att leverera mer kraft till pumparna, högre skopbrytkraft samt djupare grävdjup. Jämfört med motsvarande maskiner i E2-serien är prestandan upp till 20 procent högre. Du får förlängd livslängd på filter i kombination med gemensamma komponenter samt sidopaneler som är enkla att byta, vilket ger upp till 10 procent lägre ägar- och rörelsekostnader.

Cat 305 CR är en av de sista maskinerna som tas fram inom Caterpillars Next Generation-serie för hydrauliska minigrävmaskinen. Det inkluderar sammantaget nya minigrävmaskiner från 1,5-till 10-tonsklassen. Alla maskinerna i serien har gemensamma funktioner, utseende och reglage för enklare inlärning och användning för maskinförare.


Kompakta prestanda med 305 CR
Den nya motorn i Cat 305 CR levererar nästan 9 procent mer kraft, vilket resulterar i ökad maskinprestanda. Förbättringarna inom hydraulsystemet ger ökad gräveffektivitet och högre brytkrafter – 49,2 kN med skopa, 28,3 kN med standardsticka och 25,2 kN med lång sticka.

Maskinen har ett 140 mm djupare grävdjup än 305 E2 som tillsammans med den kompakta svängradien ger större flexibilitet i arbetet. Bandbredden på 1 980 mm och det nya motviktstillvalet bidrar till att optimera stabiliteten och lyftkapaciteten i trånga utrymmen. Med utbytbara motviktspaket kan du skräddarsy maskinens vikt efter tillämpningens krav och uppleva balans mellan lågt marktryck och lyftprestanda.


Avancerad effektivitet
Caterpillars bandstyrning Cat Stick Steer förenklar maskinstyrningen och ger föraren möjlighet att växla från vanlig styrning med spak/fotpedal till den lättanvända joysticken. Med två växelintervall och farthållare som standard kan föraren köra runt på arbetsplatsen med minimal ansträngning.

I maskinen sitter en Cat C1.7 Turbo-motor som uppfyller emissionsnormerna, enligt EU steg V, samt levererar mer kraft än föregångaren C2.4. Automatiska tomgångs- och avstängningsfunktioner som standard, lastavkännande hydraulik och en pump med variabel volym bidrar till att sänka bränsleförbrukningen på arbetsplatsen, vilket ger en mer effektiv drift. Höga avlastningstryck och flödeshastigheter ger hydraulisk kapacitet för höga gräv- och lyftkrafter och effektivare användning av olika redskap. Med extrasystemets snabbkopplingsledningar kan föraren välja mellan enkelriktat flöde, tvåvägsflöde eller kontinuerligt flöde.


Nästa generations komfort och besparingar
Något som är gemensamt för de flesta nya hydrauliska minigrävmaskiner från Cat är den tätade och trycksatta hytten som finns tillgänglig med uppvärmning och/eller luftkonditionering för temperaturreglering i alla väder. De stora glasrutorna och takfönstret ger god sikt runt hela hytten. Detta tillsammans med den stora och utvecklade pekskärmen som möjliggör smart och enkel styrning av maskinens funktioner tillsammans med smidig övervakning av viktig information.

Dagliga underhållskontroller av 305 CR utförs snabbt och enkelt via sidodörrarna på marknivå. Utökad användning av gemensamma delar inom produktserien och den robusta konstruktionen bidrar till att minska kostnaden för reservdelar och reparationer. Med längre serviceintervall kan de nya minigrävarna från Cat spendera mer tid på arbetsplatsen och mindre tid i verkstaden.


Källa: Zeppelin Sverige

Tipsa en vn Skriv ut




Mest lästa











lillevrå

L5navigation

Onninen

Allu

modul-system

Byggval






Industrinät
Unica Media AB © 2018
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se