Instagram


Facebook

Stockholms tunnelbana byggs ut i Nacka för cirka 1,2 miljarder kronor


2021-11-17

Visionsbild över stationen i Nacka (bilden är en illustration).
Bild: Region Stockholm-Sweco
Visionsbild över stationen i Nacka (bilden är en illustration).

Skanska har tecknat avtal med Region Stockholm, Förvaltning för utbyggd tunnelbana, om en ny etapp i Nacka. Kontraktet är värt cirka 1,2 miljarder kronor och kommer att inkluderas i orderingången för Norden för det fjärde kvartalet 2021.

Projektet omfattar nybyggnation av en tunnelbanetunnel om cirka 1 200 meter inklusive ett plattformsrum och två biljetthallar för station Nacka. Detta är en del av utbyggnaden av nya tunnelbanans Blå linje där Nacka är den sista stationen på den östliga utbyggnaden. Arbetet inkluderar i huvudsak bergtunnlar och schakt, ovanjordsberg, markarbeten i tunnlarna, betongarbeten, tillfälliga installationer och tillfälliga trafikomläggningar.

Entreprenaden kommer att ha stort fokus på att minimera klimatpåverkan och ska bedrivas i enlighet med miljöcertifieringssystemet CEEQUAL. Målet för beställaren är nivån Very good. CEEQUAL-arbetet ska integreras i både projektering och produktion.

Byggstarten är planerad till första kvartalet 2022 och projektet beräknas vara färdigställt under första kvartalet 2026.


Källa: Skanska


Tipsa en vn Skriv ut




Mest lästa











lillevrå

L5navigation

Onninen

Allu

modul-system

Byggval






Industrinät
Unica Media AB © 2018
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se