Instagram


Facebook

Stor satsning på klimatsmart betong ger 15 nya arbetstillfällen i Ucklum


2021-09-21

Byggelements fabrik i Ucklum växer i samband med satsningen på klimatsmarta betongelement.
Bild: Peab
Byggelements fabrik i Ucklum växer i samband med satsningen på klimatsmarta betongelement.

Byggelement, som är en del av Peab, nyanställer 15 medarbetare vid anläggningen i Ucklum, utanför Stenungsund. Satsningen möjliggör en utökad produktion av ECO-Prefab, prefabricerade byggelement av klimatsmart betong.
– Det finns en ökad efterfrågan på våra produkter, därför behövde vi anställa fler, säger Krister Olausson, platschef för Byggelements produktion i Ucklum.


Byggelement är resultatet av sammanslagningen mellan Lättklinkerbetong och Skandinaviska Byggelements fabriker. Syftet är att bilda en komplett materialleverantör inom prefabbetong som tar ansvar i miljöfrågorna.

I och med expansionen uppgår antalet anställda nu till 130 vid de tre produktionshallarna vilket gör fabriken till den största arbetsgivaren i Ucklum.

– Det är glädjande att vi är inne i en så expansiv fas att vi behöver nyanställa. Det visar på potentialen i klimatsmarta satsningar, säger Krister Olausson.

Produktionen av ECO-Prefab i samtliga hallar startade från och med augusti i år. Omställningen i Ucklum innebär att Byggelement minskar klimatavtrycket genom att blanda in en högre andel slagg som bindemedel i betongen.

– ECO-Prefab möjliggör att vi tar bort 35 procent koldioxid från våra produkter, säger Krister Olausson.


Källa: Peab


Skriv ut
Mest lästalillevrå

Hogia

L5navigation

Blinken

Farthinder / Proni


Kalmar-kylarrenovering
Unica Media AB © 2018
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se