Instagram


Facebook

Svevia lägger 35 000 ton miljöanpassad asfalt i Södermanland


2023-03-20

<h1 class=\
Bild: Utläggning i Södermanland - Foto: Markus Marcetic

 På uppdrag av Trafikverket ska Svevia utföra underhållsbeläggningar i Södermanlands län under de kommande två säsongerna. Det är sammanlagt cirka 85 kilometer väg som ska få ny asfaltbeläggning.

– Det största och mest trafikerade uppdraget under säsongen 2023, är E20 utanför Strängnäs. Det är en sträcka på cirka 20 kilometer som är i behov av ny asfalt, säger Stefan Atijla, Svevia.

Han berättar att arbetet kommer att påverka framkomligheten och uppmanar passerande trafikanter att följa skyltningen och anpassa hastigheten.

– Projektet är ett underhållsarbete som utförs för att vägen ska hålla längre. Var uppmärksam och respektera våra medarbetare och arbetsfordon som arbetar på och vid vägen.

Några av de andra sträckorna som ska få ny asfaltbeläggning ligger runt Nyköping, Malmköping, samt utanför Eskilstuna. Under nästa säsong kommer även det södergående fältet på E4 mot Stavsjö att åtgärdas.

– Totalt handlar det om en volym på cirka 35 000 ton miljöanpassad asfalt. Hela volymen tillverkas på Svevias asfaltverk i Mariefred och Norrköping som båda är moderna asfaltverk och drivs av fossilfri energi. Vi kommer dessutom att ha stort fokus på att optimera logistiken för att minska klimatbelastande transporter.

Kontraktet omfattas av Trafikverkets klimatkrav med EKA-redovisning för värdering av CO2 belastning på asfaltbeläggningar. Det sträcker sig över säsongerna 2023 – 2024 och är värt cirka 50 miljoner kronor.

Källa: Svevia


Tipsa en vän Skriv ut
Mest lästalillevrå

L5navigation

Solide Fundamenter

Onninen

Allu

modul-system


Pantrading

Industrinät

Kubicom 250
Unica Media AB © 2018
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se