Instagram


Facebook

Peab blir entreprenör för det nya landmärket på Campus Skellefteå


2022-12-02

Skissförslag Arctic Center of Energy.
Bild: MAF
Skissförslag Arctic Center of Energy.

Nu påbörjas byggandet av ännu en ny hållbar byggnad i Skellefteå. Peab är utsedd till entreprenör för byggandet av fastigheten där kompetenscentret Arctic Center of Energy ska ha sin hemvist. Huset blir en mötesplats och testbädd för samhällets elektrifiering.

– Vi ser verkligen fram emot att tillsammans med Peab påbörja planering, utformning och uppförande av det nya hållbara landmärket i Skellefteå som blir ett viktigt kompetensutvecklingscenter kopplat till näringslivs-, och samhällsomvandlingen i Skellefteå säger Kenneth Lindén, projektchef på Skellefteå kommun.

Huset som blir sju våningar och byggs i trästomme har höga hållbarhetsambitioner. Byggnaden ska certifieras enligt Sweden Green Buildings Councils mål för Miljöbyggnad nivå Guld samt NollCO2. En hög nivå som de mest ambitiösa byggnaderna, ofta med uttalad miljöprofil.

– Det känns hedrande att Peab får förtroendet att uppföra Skellefteås nya landmärke. Ett projekt mitt i staden som vi dessutom utför med lokala resurser ligger helt i linje med vår mission, ett närproducerat samhällsbygge, säger Jens Skoglind, arbetschef på Peab.

Bygget går nu, tillsammans med Peab in i projektering - och kalkyleringsfas och huset väntas stå klart årsskiftet 2025/2026.

Den nya byggnaden på Campus Skellefteå blir en levande mötesplats, testbädd och labbmiljö för samhället elektrifiering. Huset blir bland annat hemvist för kompetenscentret Arctic Center of Energy, som drivs av Luleå Tekniska Universitet, Northvolt, Skellefteå Kraft, RISE och Skellefteå kommun.


Källa: Skellefteå kommun

Tipsa en vän Skriv ut

Mest lästalillevrå

L5navigation

Farthinder / Proni

Unica Media AB © 2018
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se