Delvator utrustar sina entreprenadmaskiner med bländfritt från Nordic Lights


2021-10-14

Hitachi hjulgrävare utrustad med fyra Scorpius Pro N4406 och elva Scorpius Pro 415 från Nordic Lights.
Bild: Abkati
Hitachi hjulgrävare utrustad med fyra Scorpius Pro N4406 och elva Scorpius Pro 415 från Nordic Lights.

Delvator med huvudkontor i skånska Eslöv är generalagent för Hitachi entreprenadmaskiner på den svenska marknaden. När det är dags att utrusta maskinerna innan leverans till kunden väljer man ofta Nordic Lights arbetsbelysning.

Delvator har en rikstäckande säljorganisation, servicebolag och flera egna filialer och verkstäder i landet. Deras affärsidé är att med sin väletablerade lokalkännedom och kunskap, tillsammans med Hitachis marknadsledande produkter, erbjuder kunden rätt maskin med rätt utrustning baserat på kundens behov och önskemål. 2021 har man som mål att leverera 200 maskiner.

– Jag tror att våra kunder väljer oss för att vi står för kvalitet och kan erbjuda marknadens mest driftsäkra maskiner. Vi har väldigt kompetent och kunnig personal som verkligen kan Hitachi utan och innan, säger Thomas Johnsson, eftermarknadschef på Delvator.

När kunden köper en maskin hjälper Delvator till att utrusta den innan leverans. Abkati har under flera år levererat utrustning till Delvators maskiner, allt från drag- och kulkopplingar till lister, kabelskor och arbetsbelysning. Under vårt besök tittar vi på en Hitachi hjulgrävare som utrustats med elva stycken Nordic Lights Scorpius Pro 415 och 4 stycken Scorpius Pro N4406.


Scorpius Pro 415 en favorit hos Delvator
Scorpius Pro 415 är en av Abkatis mest populära arbetslampor från premiumsegmentet. Den uppskattas bland annat för den unika tre-i-ett optiska lösningen som ger en högkvalitativ och användbar belysning. Belysningen guidar vid lyft, lyser effektivt upp arbetsytan både direkt framför och en bit framför fordonet, och framförallt bländas inte omgivningen. Lampan imponerar med sin kompakta design och lätta vikt, vilket gör den idealisk för fordon inom materialhantering och entreprenad.

– Vi har sett ett problem med störande bländning runt maskinerna som påverkar andra personer som befinner sig på arbetsplatsen och på vägen. Nordic Lights Scorpius Pro 415 är den bästa bländfria lampan vi har hittat på marknaden. Med den ökar säkerheten markant på arbetsplatsen, säger Thomas Johnsson.
– Vi har hittills levererat sex maskiner med dessa lampor och våra kunder är väldigt nöjda med dem.


Källa: Abkati