Anette Seger tar över vd-posten på Ramboll Sverige


2021-11-11

Anette Seger, tillträdande vd på Ramboll Sverige.
Bild: Ramboll
Anette Seger, tillträdande vd på Ramboll Sverige.

Från och med den 1:a januari 2022 kliver Anette Seger in i rollen som vd för Ramboll Sverige. Hon efterträder Niklas Sörensen som varit VD sedan 2016.

Anette Seger har senast varit högsta chef för Rambollkoncernens internationella verksamhet Water. Förutom sin internationella erfarenhet har Seger också mer än 25 års erfarenhet av den svenska marknaden. Med henne kommer också ett starkt fokus på att utveckla långsiktiga kundsamarbeten. 

– Sverige är en viktig marknad för Ramboll där vi ser möjligheter för fortsatt tillväxt. Jag tycker att Anette Seger passar mycket bra för att leda denna verksamhet och utveckla vår marknadsposition i Sverige. Hon är en kapabel ledare som sätter kunden i främsta rummet och hon har en utvecklad förmåga att samarbeta i många olika typer av sammanhang. Jag vill gratulera Anette till hennes nya roll, säger Mathew Riley, Group Chief Operations Officer på Rambollkoncernen

I Sverige består samhällsutvecklaren Ramboll av 1900 ingenjörer och konsulter. Bolaget erbjuder hållbara tjänster till både privat och offentlig sektor, till exempel inom stadsbyggnad, transport, energi, management, vatten, miljö och hälsa. 

– Nu ser jag fram mot att ansluta till Ramboll Sverige i rollen som vd. Med en bred bakgrund inom flera olika delar av svensk industri och mina erfarenheter från Ramboll Water tror jag att jag kan bidra dels med en förståelse för marknaden i Sverige och dels med internationella perspektiv och förmågan att samarbeta över landsgränser, säger Anette Seger, tillträdande vd på Ramboll Sverige.Källa: Ramboll Sverige