Cramo öppnar flaggskepp med liftcentra i Arlandastad


2022-01-14

Fokus för liftcentrat, kommer i enlighet med Cramos strategi, omfatta ett större utbud inom el, batteri och hybrid produkter.
Bild: Cramo
Fokus för liftcentrat, kommer i enlighet med Cramos strategi, omfatta ett större utbud inom el, batteri och hybrid produkter.

I Arlandastad öppnar Cramo i januari 2022 upp en flaggskeppsbutik på 7 500 kvm som kommer ha plats för både ett liftcentra, ny butik, service- och verkstadscentra, samt utbildningar via Cramoskolan. Fokus för liftcentrat, kommer i enlighet med Cramos strategi, omfatta ett större utbud inom el, batteri och hybrid produkter.

Under 2021 har Cramo, med hjälp av ägarna Boels Rental, köpt in över 1200 nya liftar för att kunna tillgodose kundernas ökade behov och efterfrågan på hållbarhet. Anders Jatéus, Gruppchef Lift & Anläggning på Cramo AB, berättar;

– Det faktum att vi har en ägare i Boels Rental som investerar långsiktigt i att fortsätta utveckla Cramo har vi haft stora möjlighet att investera i vår maskinflotta under 2021. Vi har nu en liftflotta på över 6 000 liftar i Sverige för att kunna serva våra kunder och vi kommer att fortsätta att expandera och föryngra vår liftpark de nästkommande åren. Våra kunder efterfrågar maskiner med högre krav på bland annat lyftkapacitet men främst miljö och vi investerar mycket inom elektrifiering i linje med vårt Eco Choice sortimentet.

Under 2022 planeras fortsatta investeringar i el, batteri och hybrid produkter. En investering som bland annat underlättats av att maskinleverantörer utvecklat och fokuserat mycket på elektrifierade modeller

– Vi ser en markant ökad efterfrågan på elektrifiering. En stor del av vårt utbud av liftar är redan elektrifierad sedan tidigare, men dessa har tidigare varit främst maskiner för inomhusbruk och inte terränggående. Det är verkligen högt på agendan hos alla lifttillverkare och flera av dem har lanserat elektrifierade modeller. Det finns flera fördelar förutom att det inte är några fossila utsläpp, bland annat att maskinerna är tystare, kan användas längre på arbetsplatsen; med färre transporter som följd – då samma maskin kan användas inne som ute. Elektrifierade maskiner har även färre servicepunkter, avslutar Anders Jatéus.


Öppnar nytt i Arlandastad
För att supportera expansionen inom liftar öppnar Cramo i januari 2022 upp ett liftcentra i Arlandastad. Det nya flaggskeppet kommer ha plats för både utbildning via Cramoskolan, verkstad och butik.

– Med etableringen av en ny flaggskeppsanläggning i Arlandastad vill vi erbjuda alla kunder framåtsträvande service och ett attraktivt utbud av liftar, anläggnings och byggmaskiner samt kringtjänster. Med en välfylld butik vill vi också förenkla för våra lokala kunder och se till de alltid har rätt redskap vid rätt tidpunkt, säger Kalle Bohlin, Depåchef på Cramo AB.

Erik Rowland, Regionchef Öst, avslutar;
– För mig personligen känns det extra bra att vi nu öppnar upp i Arlandastad, eftersom vi erbjuder något som jag vet saknats väldigt länge i området.


Källa: Cramo