Byggelement utökar utbudet av håldäck


2022-05-19

Byggelements nya håldäck ger öppning för fler affärer, menar Mikael Wiksten.
Bild: Peab Industri
Byggelements nya håldäck ger öppning för fler affärer, menar Mikael Wiksten.

Byggelement utökar håldäckssortimentet. Med ett komplett utbud ökar kundernas valmöjligheter.

Byggelement är en av Sveriges ledande leverantörer av prefabricerade betongelement. Håldäck i tjockleken 320 millimeter är det enda på marknaden med två olika hålbilder och Byggelement erbjuder nu båda.

– Vi är sedan tidigare en av få leverantörer som erbjuder tvärsnittet med fem hål. Tvärsnittet med fyra hål är vanligare på marknaden, men har saknats i Byggelements sortiment. Därför har vi gjort ett strategiskt val att bredda utbudet, säger Mikael Wiksten, produktionschef på Byggelement.

Som byggmaterial har håldäck flera fördelar. Förutom att vara materialsnålt och kostnadseffektivt är det även ljudisolerande. Håldäck är också en flexibel produkt vars längd kan anpassas fritt upp till maximal spännvidd. Byggelements nya håldäck kommer att tillverkas i bolagets fabrik i Hallstahammar.

– Vi är startklara nu i maj och erbjuder den nya produkten både som ECO-Prefab och konventionell betong. Vi blir nu en ännu attraktivare leverantör. Det utökade sortimentet kommer att leda till ytterligare samarbeten för oss, avslutar Mikael Wiksten.


Källa: Peab industri