Instagram


Facebook

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

6 400 kvm stor fabrik
ska byggas i Lund


2022-08-24

Visionsbild över Inpacs anläggning på Tomaten 1 (bilden är en illustration).
Bild: Wihlborgs
Visionsbild över Inpacs anläggning på Tomaten 1 (bilden är en illustration).

I höst påbörjar Wihlborgs uppförandet av en ny industrianläggning på Tomaten 1 i Hasslanda i Lund åt kontraktstillverkaren Inpac. Byggnaden kommer att stå klar hösten 2023 och hyresavtalets första hyresperiod är på femton år.

Inpac har varit kund hos Wihlborgs sedan 2008 och är ett nordiskt företag med erfarenhet och expertis inom kontraktstillverkning av probiotika, kosttillskott och läkemedel. Verksamheten hanterar produkter som är känsliga för höga temperaturer och hög luftfuktighet, vilket ställer höga krav på lokalernas utformning och standard.

Den nya anläggningen på Hasslanda verksamhetsområde söder om Gastelyckan omfattar 6 400 kvm och kommer att innehålla kontor, lager, produktion och teknikutrymme. Den totala investeringen uppgår till 137 miljoner kronor.

– En ny, toppmodern fabrik ger oss stora möjligheter att fortsätta den positiva utveckling som vi haft under de senaste åren. Att kunna behålla verksamheten i Lund och att få fortsätta det fina samarbetet med Wihlborgs ger oss goda framtidsutsikter, säger Henrik Nyberg, vd för Inpac.

– Vi är glada att få bygga denna moderna industrifastighet åt Inpac som vi följt under så lång tid och att vi nu kan utveckla relationen vidare. Hasslanda är ett av Lunds mest attraktiva verksamhetsområden och ligger i direkt anslutning till E22. Att det skapas utrymme i Lund för flera olika segment, inte minst produktionsverksamhet med många arbetstillfällen, är viktigt för stadens utveckling i sin helhet, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.


Källa: Wihlborgs

Tipsa en vn Skriv ut




Mest lästa











lillevrå

L5navigation

Onninen

Allu

modul-system

Byggval






Industrinät
Unica Media AB © 2018
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se