Instagram


Facebook

Skanska bygger ny tunnel i Vestland, Norge


2021-10-19

Skanska har tecknat avtal med Fylkestinget i Vestland om att bygga en ny tunnel i Kvinnherad kommun, Norge. Kontraktet är värt 335 miljoner norska kronor, cirka 330 miljoner svenska kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Norden för det fjärde kvartalet 2021.

Målsättningen med projektet Fv. 500 Folgefonntunnelen-Årsnes är att skydda vägen mellan tunneln och Årsnes mot rasmassor. Det inkluderar byggnation av en 1 400 meter lång tunnel och förbättringar av delar av vägavsnittet. Projektet genomförs med så kallat early contractor involvement där Skanska under det senaste året har utvecklat projektet i nära samarbete med Vestlands Fylkesting.

Byggstart sker i oktober 2021 och projektet kommer att slutföras i februari 2024.

Skanska är ett av de ledande bygg- och projektutvecklingsföretagen i Europa. Utanför Norden har företaget verksamhet inom husbyggnad samt infrastrukturbyggande i Polen, Tjeckien, Slovakien, Ungern, Rumänien samt i Storbritannien. Skanska utvecklar kommersiella fastigheter på utvalda hemmamarknader i Polen, Tjeckien, Rumänien och Ungern, medan bostadsutvecklingen är aktiv i Polen, Tjeckien samt i Storbritannien med BoKloks koncept. Skanska omsatte 26 miljarder kronor under 2020 och hade cirka 10 100 anställda i sina europeiska verksamheter utanför Norden.


Källa: Skanska


Skriv ut
Mest lästalillevrå

Hogia

L5navigation

Farthinder / Proni


Kalmar-kylarrenovering
Unica Media AB © 2018
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se