Instagram


Facebook

Livsmedelsföretag och fastighetsjätte bygger nytt kvarter


2022-01-21

Visionsbild över Bona Terra, Brunnshög (bilden är en illustration).
Bild: Serneke
Visionsbild över Bona Terra, Brunnshög (bilden är en illustration).

Serneke och ICA Fastigheter har tecknat totalentreprenadavtal gällande nyproduktion av ett helt nytt kvarter om drygt 22 000 kvadratmeter i Brunnshög i Lund. Ordervärdet uppgår till 548 miljoner kronor.

Serneke och ICA Fastigheter har sedan februari 2021 arbetat i samverkan med att utforma och projektera det nya handelskvarteret Bona Terra på Brunnshög i Lund. Projektet omfattar drygt 22 000 kvadratmeter fördelat på en handelsfastighet i entréplan och en bostadsfastighet ovanpå. Inom den kommersiella fastigheten kommer det bland annat att finnas en ICA-butik och andra kommersiella lokaler. Bostadsfastigheten omfattar 258 hyreslägenheter, vilka kommer ägas och förvaltas av Lansa Fastigheter AB.

– Vi har haft ett mycket gott samarbete med ICA Fastigheter under första fasen av projektet och är både glada och stolta över att gå vidare tillsammans in i nästa fas. Det är ett spännande projekt på många sätt som vi ser fram emot att byggstarta under våren. Bona Terra kommer även knyta samman och tillföra nya funktioner till området Brunnshög på ett bra sätt, säger Carl Hagberg, arbetschef på Serneke.

Byggnaden kommer att certifieras med Miljöbyggnad Silver och håller en allmänt hög hållbarhetsnivå utifrån ett hållbarhetsprogram som utvecklats tillsammans med Lunds kommun.

Projektet beräknas stå klart 2025. Det totala ordervärdet för projektet uppgår till drygt 548 miljoner kronor och inkluderas i orderingången för det första kvartalet 2022.


Källa: Serneke

Tipsa en vn Skriv ut




Mest lästa











lillevrå

L5navigation

Onninen

Allu

modul-system

Byggval






Industrinät
Unica Media AB © 2018
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se