Instagram


Facebook

OilQuick Americas kickade igång 1 januari 2022


2022-01-10

Bild: Oil Quick

OilQuick USA, ett företag i Exodus Global-koncernen, och OilQuick AB tillkännager ett joint venture för att tillverka OilQuicks snabbfästen på plats i USA.

Det nya företaget kommer att få namnet OilQuick Americas, (OQ Americas) och kommer att betjäna både den nord- och sydamerikanska marknaden. OQ Americas investerar just nu 10-tals miljoner i nya lokaler och en toppmodern tillverkning i anslutning till befintlig anläggning i Superior, Wisconsin.

– Detta joint venture ökar vår tillverkningskapacitet avsevärt för att möta den exponentiella tillväxten i efterfrågan. Efter att ha arbetat med Åke och Henrik Sonerud i sex år så var det ett lätt beslut att gå in i det här spännande projektet. Deras inställning till affärer, engagemang för kvalitet och den respekt som de visar sina anställda och kunder passar perfekt ihop med Exodus Global, säger Kevin Boreen, VD för Exodus Global och fortsätter:

– Marknaden för automatiska snabbkopplingar i Nordamerika accelererar varje dag. Denna investering ger OQ Americas den unika förmågan att betjäna våra kunder med lokal tillverkning på den nordamerikanska kontinenten. Med 40 000 kopplingssystem installerade över hela världen kommer ingen konkurrent ens i närheten av tillförlitligheten hos OilQuicks produkter.

– Teamet på Exodus Global är en perfekt match för oss med samma syn på affärer, kvalitet och support för våra kunder. Vi är mycket glada över att få börja denna nya resa med dem, säger Henrik Sonerud, VD för OilQuick AB.

– Detta är också ett nödvändigt steg för oss i vår globala expansion, genom att göra detta frigör vi kapacitet för vår tillväxt i Europa och Asien, men ännu viktigare förbättrar vi supporten till våra kunder i Nordamerika genom att förkorta leveranstiderna och öka flexibiliteten.

OilQuick Americas kommer att påbörja sin verksamhet från och med 1 januari 2022 och full produktion av OilQuicks fullautomatiska fästessytem uppnås senare under 2022.


Källa: OilQuick

Tipsa en vn Skriv ut




Mest lästa











lillevrå

L5navigation

Onninen

Allu

modul-system

Byggval






Industrinät
Unica Media AB © 2018
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se